Monday, October 1, 2018

Luka Melecur Sembuh Dalam Masa Seminggu Dengan Basic H Dan Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni kak Ija teruja nak Share dengan korang semua pasal tangan anak Ija terkena air panas masa kat sekolah agama. Masa tu dia nak bantu kawan dia tuangkan air panas kat dalam Maggie cup.. mungkin dia x perasan ... Tah MCM mana air panas tu terkena tangan dia😭😭

Ya Allah...sakitnya lah....

Bayangkan dari pukul 530ptg tu... Sampai rumah pukul 7ptg... X ada letak apa2. Kalau kita terkena sikit pun dah nangis.. menjerit πŸ™„πŸ™„πŸ˜₯

Anak kak Ija ni... Pape dia suka pendam...tahan je sakit.

Balik rumah...

Dia boleh ckp MCM ni Ngan kak ija... Mama kalau kak ngah cakap sesuatu... Mama jgn marah tau. Kak Ija tanya lah nak ckp apa... Dia ckp tadi masa kat sekolah, tangan kak ngah terkena air panas. Masa tu kak ngah nak tolong kawan kak ngah letakkan air panas dalam Maggie cup. X tau MCM mana blh terkena tangan. Sambil tunjuk tangannya. Sedihnya kak Ija masa tu. Terus marah dia.. tanya MCM mana blh kena.. xhati2 ke.. kak long kenapa x jaga adik. Sambil air mata ni jatuh lah marah sedih... Mcm2 perasaan ni ada tau πŸ˜₯😟😩😑😠

Testimoni Basic H Dan Herbal blend
Luka melecur terkena air panas


Gambar kat atas ni... Masa dia br balik sekolah agama....

Testimoni Basic H Dan Herbal Blend Shaklee
Luka melecur terkena air panas

Ni pulak... Masa br sampai klinik. Hari malam hari kejadian. Cepatnya gelembung tu naik tau. Huhuhu... Tengok pun sakitnya lah ☹️☹️☹️

Tanya kak ngah.... Sakit ke? Dia blh ckp...... Pedih sikit je mama.

Nurse ckp gelembung tu kena pecahkan. Kalau idak lambat baiknya. Nurse bawa g kecemasan dan pecahkan letak lah ubat sapu.

Tetapi....

Esoknya gelembung tu naik balik... Hish sudah nape naik balik. G klinik semula. Doktor ckp.. tangan kena kurang bergerak.. jgn tangan kebawah.... Tanya x Yah balut ke... Doktor ckp x Yah. Kalau balut... Berpeluh lagi lambat nak sembuh.

Ok... Kak Ija dgr je kata doktor...

Tetapi... Hah Ada tetapi lagi kan πŸ˜… byk le pulak tetapinya.

Testimoni herbal blend dan Basic H shaklee
Luka melecur terkena air panas

Hari ketiga... Sabtu malam... Kak Ija MCM rasa x senang hati. Tgk tangan kak ngah MCM teruk je... Pasal pe tangan nya Gini. Tanya kawan2 ..diaorg ckp MCM infection. Kena g klinik atau hospital..Suh doktor check balik.

Kak Ija malam tu.... G HKL.... Bawa kecemasan. Sebab kes melecur ni.. kak Ija diberikan keutamaan.

Ok malam tu doktor.. doktor check ...doktor  ckp ada infection sikit. Nanti on antibiotik. Pecahkan dan letak ubat sapu. Lepas tu diaorg balut luka tu.

Esok bangun pagi dah gini kejadian dia... Nampak ok sikit dah tangan kak ngah.

Testimoni herbal blend dan Basic H shaklee
Luka melecur terkana air panas


Lega hati mama tgknya. Pagi tu kak Ija dah start antibiotik. Set jam setiap 6 jam sebab x mau miss BG kak ngah antibiotik. Kak Ija ambil antibiotik yg syrub tu. Kalau yg biji tu...rupanya kak ngah x nak makan. Dulu pernah terjadi..ingatkan dia makan. Rupanya masa kak Ija sapu... Merata2 antibiotik dia kak Ija jumpa. Dia g buang .....HRmmmm Sabo jela.

Kak Ija start letak Aloe Vera...siang dan malam... Tengahari balik sekolah pagi dan agama kak Ija sapukan dengan Herbal blend... Malam seblm tido... Kak Ija akan bersihkan dengan air yg telah kak Ija letakkan titisan Basic H. Basic h ni boleh berikan kelegaan...elakkan rasa gatal kat tmpt luka dan kulit kering tu. Boleh hilangkan cream2 dan kotoran yg melekat kat tangan dia tu.

Buat setiap hari...... Memang kak Ija jaga baik-baik. Sebab x nak ada infection pun

Alhamdulillah....

Hari ke 7... Lihatlah lukanyaπŸ˜€

Testimoni Basic H Dan Herbal Blend shaklee
Luka melecur terkena air panas

Kulit2 dia yg rosak tu pun dah tertanggal... Kini proses penyembuhan

Testimoni Basic H Dan Herbal Blend shaklee
Kulit Melecur terkena air panas

Syukur alhamdulillah.....

Yg terkena air panas atau minyak panas boleh lah sapukan dengan Herbal Blend. Dan bersihkan luka Basic H

inshaAllah kedua tu selamat digunakan. Sebab Dr bahan organik. X merbahaya pun.



Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Location: Blok D Apartment Permai 6, Jalan Tropicana Selatan, 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

2 comments:

  1. Kuat sungguh Kakngah ni. MasyaAllah. Moga terus sihat ya!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah... Tu lah kelebihan kak ngah...suka sembunyi kan rasa sakitnya. Terima kasih nad

    ReplyDelete