Sunday, December 23, 2018

YOUTH SKIN CARE SHAKLEE - Radiance C & E

RADIANCE C + E


Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan Utama
20% Pure Vitamin C, Vitamin E, plus Raspberry.

Untuk penggunaan selama 60 hari.

KELEBIHAN YOUTH RADIANCE C & E






Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Tips cantik Shaklee -Tips lindungi Kulit Dari Sinar UV








Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

7 Kebaikkan carotomax Shaklee dan testimoni Carotomax Shaklee

7 KEBAIKAN CAROTOMAX SHAKLEE :

Carotomax lebih selamat daripada Vitamin A : pengambilan vitamin A secara berlebihan akan menyebabkan toksiti. Ahli saintis telah menemui beta karotena pada tahun 1932. Satu prekursor vitamin A dan beta karotena didapati selamat untuk diambil.

Carotomax membantu mempertingkatkan penglihatan : ia akan menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia juga mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, preshopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bag & gegelung hitam mata.

Carotomax juga menggalakkan perkembangan normal dan sihat : ia membantu merangsang perkembangan kanak-kanak & remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kuku, kulit, membran mukos, gigi sihat, gusi dan sistem teproduksi serta membantu dalam penghasilan sperma yang sihat.

Carotomax melindungi Epithelia : ia memelihara lapisan luar korna, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kecing, ovari semasa disintegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus.

Carotomax meredakan penyakit kulit : pengambilan yang konsisten dan banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis, kulit kering, jerawat dan akne. Penggunaan luaran boleh membantu merawat pustule, scabies, akne dan ulser kulit.

Carotomax menghalang Infeksi : ia merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan keadaan penyakit respirasi paru-paru, batuk,, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

Carotomax melawan kanser dan oksidasi : pengambilan beta karotena mampu mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati.

SIAPA YANG PERLUKAN CAROTOMAX?

Lelaki dan perempuan
Mereka yang ada masalah mata seperti rabun dan silau
Mereka yang kurang makan sayur dan buah. Vitamin untuk mata kebanyakannya daripada buah-buahan
Mereka yang ada masalah kulit
Mereka yang ada masalah katarak & gluacoma
Mereka ynag ada masalah eyebag atau mata bengkak

TESTIMONI CAROTOMAX





Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Thursday, November 15, 2018

Testimoni YOUTH skin care Shaklee | Selamat Tinggal Jerawat



Beza kulit dulu Ngan sekarang

Tak tau nak ckp MCM mana bila kulit muka jadi gitu
Yg alami MCM kak Ija je blh rasakan
Sedih usah ckp lah
Keyakinan diri pun dah tiada

Bila kak Ija tau Shaklee keluarkan SET PENCUCI MUKA YOUTH , Kak Ija rasa teruja .. nak mencuba... Nak guna... Nak try...... Sebab kak Ija tau Shaklee produk dia x pernah menghampakan kak Ija......bahannya dah tentu selamat bukan Dr PRODUK TIMBANG KILO....Sebelum mereka keluarkan mereka akan buat kajian terperinci

Alhamdulillah... Ni lah hasil...

Bezakan...




YOUTH SKIN CARE Shaklee Sesuai UTK semua jenis kulit

Diperbuat daripada Bahan yang Selamat dan Berasaskan Botani
Antara bahan utama dalam Shaklee Youth Skin Care ialah

MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.



LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein. Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.



APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.



SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan



VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Tinggalkan produk timbang kilo.....dptkan set skin care yg dijamin selamat UTK kulit muka anda



Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Monday, November 5, 2018

Tips Memilih Minyak Ikan Berkualiti Tinggi | Promosi Omega Guard Shaklee

Tips Memilih Minyak Ikan Berkualiti Tinggi







Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya


Continue Reading

Kelebihan OMEGA GUARD| Promosi omega Guard Shaklee

Promosi omega Guard
Beli 6 free 1
Beli 2 diskaun 5%
Beli satu dengan harga promosi



Dptkan omega Guard untuk masalah kolesterol, jantung dan kesihatan anda!

Sebelum tu... Jom kita baca apa kebaikkan OMEGA GUARD!

Berikut adalah kebaikan Omega Guard dalam membaiki taraf kesihatan tubuh.

➡️Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.
➡️Membantu meningkatkan kesuburan.
➡️Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.
➡️Mencegah penyakit saluran darah dan strok
➡️DHA dan EPA mampu menentang trombosis
➡️Merendahkan kepekatan darah dan tekanan darah tinggi.
➡️Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
➡️Mengekalkan tekanan darah normal
➡️Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala
➡️Merendahkan kolestrol
➡️Menghindarkan pembekuan darah didalam badan.
➡️Mengawal masalah obesiti
➡️Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion
➡️Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
➡️Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
➡️DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhr perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.
➡️DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.
➡️Mencegah penyakit alzheimer.
➡️Memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain
➡️Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.
➡️Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupuserythematosus) dan penyakit buah pinggang.
➡️Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
➡️Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.
➡️Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
➡️Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
➡️Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
➡️Memelihara fungsi-fungsi sendi
➡️Membaikpulih gout dengan berkesan.
➡️Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.
➡️EPA dan DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.



Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Thursday, October 11, 2018

Jom Detox Dengan Shaklee

Assalamualaikum

Awak dah detox ke belum?
Kalau belum jom kita detox dengan set detox Shaklee

Best ooooo

Set ni boleh buat korang membuang 3-4 kali sehari
Tpi bukan CR menyakitkan korang MCM suplemen lain
Yg terpaksa korang berlari2 ulang alik ke toilet
Set Ni bantu lancar proses pembuangan korang tu

Yg bayk toksin
Lagi banyak proses pembuangan berlaku 💩💩

Alhamdulillah

Hari ni hari ke.4 kak Ija on diet, berat badan kak Ija dah susut 1.8KG.

Susut inci pun akak dah rasai. Bila pakai baju dan seluar terasa longgar. Bestnya!

Korang?


Set detox shaklee

Set kurus Shaklee, bagaiman nak kurus, cara kuruskan badan
Set kurus Shaklee

Bagaimana nak turun berat badan
Breakfast

Bagaimana nak kurus
Lunch

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Cara Nak Jahit Bantal Viral Kedai ECO

Hai hai hai

Hari ni mood kak Ija nak Share Ngan korang MCM mana nak jahit bantal Viral Kedai ECO tu...


Mula-mula,

Sediakan karpet Dr kedai Rm 2. Mesti ada dua depan dan belakang
Bantal viral
Karpet 
Kedua

Fiber, span, kekabu untuk isi dalaman. Kalau x ada benda ni g beli. BeangB dan krim gunting benda wajib ada 😀😁😂

Bantal viral
Fiber untuk isi dalaman
 Ketiga

Cantumkan kedua karpet tu begini... Dan jahit.
Kak Ija sembat je bagi kemas....

Bantal viral
Bantal viral
 Boleh lihatkan... MCM mana akak jahit....

Kalau ada mesin jahit.... Jahit Ngan mesin jahit pun boleh. Guna mesin... Korang perlu teman-teman sikit. Sebab permukaan nya tebal bila dah bercantum

Tinggalkan ruang sikit... Untuk isi dalaman dia

Dah siap penuhkan dalamannya..... Sila jahit balik perit nya BG tertutup rapat. Kalau terdedah abis berterbang2an isi perutnya tadi.


Bantal viral
Bantal viral

Bantal viral
Bantal viral
 Akhir sekali...

Kejadiannya rupa ni... Cantikkan..

Ke.koramg tgk x cantuk. Sapa cakap x cantik..... Akak x Moh kawan Ngan korang 😢😭



Hah Tu je perkongsian akak petang ni

Kan dah DPT.satu ilmu. Boleh buat income kalau kita rajin

Ni pun akak jual.. nak order... CR je akak!


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Bantal Viral - Kedai ECO

Kalau dah kreatif kan .... Macam-macam boleh jadi.

MCM akak ni.... Suka benda-benda viral. Maka dengan itu... Akak mudah terjebak 😂😅

Baru-baru ni akak tertengok perkongsian kat group FB... Group ECO dan DIY.... Mereka jadikan lapik kaki sebagai bantal

Serius cantik giler. Tak pasal-pasal jadi BANTAL VIRAL

Lapik kaki tu dah le tebal... Lembut.... Buat bantal....kejadian terus cantik sangat

Ada yg buat karpet besar, ada yg buat alas kat dapur

MCM kak Ija... Kak Ija suka buat bantal kusyen dan bantal hiasan untuk kereta.

Fiber - bantal viral
Fiber akak guna


Fiber - bantal viral
Rupa fiber tu

Bantal viral.- kedai Eco
Isi perut belum dijahit

Bantal viral
Bantal viral

Bantal viral
Terus letak atas kusyen... Siap jadi hiasan


Kak Ija jahit tangan je..jahit sembat.... Kalau rajin... Jahitan jadi kemas... Nak kemas kan lagi... Kak Ija jahit guna mesin lepas tu. Bila karpet ni bertindih... Tebal... Susah nak jahit... Kena teman-teman ye

Ok.. tu je perkongsian kak Ija petang ni... Nanti kita kongsikan lagi ye


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Friday, October 5, 2018

Tote Bag - testimoni

Tote bag

Alhamdulillah...rasa happy sesangat bila cust bagi kata-kata positif pasal tote bag YG kak Ija jual.

Semua cakap cantik..... Siap ada kawan-kawan lain yg order

Tetapi apa kan daya... Stok x ada.

Jadi kak Ija stopkan dulu order. inshaAllah kalau ada stok kak Ija open order semula ye

Harap cust-cust kak Ija dpt bersabar.



Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag

Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag

Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag

Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE Bag


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Thursday, October 4, 2018

Kelebihan dan kebaikkan ZINC COMPLEX SHAKLEE







Jom kita rungkai kelebihan dan kebaikan zink kompleks shaklee

MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk membantu dalam meredakan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik.

EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan.

MENYEIMBANGKAN HORMON: Zink mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan.

KESIHATAN KULIT: zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

PENYEMBUHAN LUKA: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

GANGGUAN PROSTAT: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

KEHAMILAN: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

KESUBURAN & PEMBIAKAN: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stress, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

MENGAWAL JANGKITAN: Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

KELESUAN KRONIK: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink.

RAMBUT: Botak disebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

KEMEROSOTAN TULANG: Ia terjadi apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kemerosotan kehilangan fungsi tulang.

DIABETES: Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin dan memperbaiki tahap kesihatan penghidap diabetes.

DERIA BAU: Membantu mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif.

RABUN MALAM: Pengambilan kira-kira 150-450mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

manfaat zinc shaklee








Namun adalah lebih mudah jika anda mengambil Zink Shaklee setiap hari secara konsisten


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Wednesday, October 3, 2018

10 Kebaikkan Zinc Complex Shaklee

Zinc complex Shaklee
Zinc complex Shaklee

Zinc complex Shaklee
Zinc complex Shaklee


Yehawww

ZINC COMPLEX SHAKLEE kini kembali lagi

10 khasiat Zink kepada tubuh kita:

♀️Penting untuk sintesis protein dan pembentukan kolagen.
♀️Mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman dan luaran.
♀️Menghilangkan tanda putih di kuku jari anda. Dengan kata lain, jika anda mempunyai banyak white spots di kuku, maknanya badan anda kekurangan nutrisi Zinc.
♀️Mengembalikan selera makan. Kurang selera makan juga petanda badan kekurangan Zinc.
♀️Membantu masalah ketidaksuburan (infertility). Zinc memperbanyakkan kuantiti sperma lelaki.
♀️Membantu mengelakkan masalah prostat.
♀️Membantu di dalam rawatan masalah mental (promote mental alertness).
♀️Mengurangkan tempoh dan kekerapan diserang demam (immune booster).
♀️Mengurangkan masalah rambut gugur dan kehadiran uban sebelum waktunya.
♀️Membantu penghasilan insulin, penting untuk pesakit Diabetes.

Banyak betul khasiat Zinc rupanya, walaupun nampak macam tak berapa penting sahaja.

Zinc complex shaklee
Zinc complex Shaklee


Bagaimanakah nak dapatkan khasiat Zinc harian?

Sumber semulajadi bagi Zinc ialah daging merah, hati, makanan laut (terutama tiram), brewer’s yeast, biji labu, telur, susu rendah lemak dan ground mustard.

Namun, adakala kita tak dapat penuhi 100% nilai harian Zinc melalui makanan sahaja. Kebanyakan Zinc di dalam makanan musnah semasa diproses, dan adakala khasiat Zinc tue tak wujud langsung kerana tanah yang kurang nutrien.


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading