Friday, December 15, 2017

BAHAYANYA RESDUNG .... JOM BUAT RAWATAN RESDUNG SEBELUM IANYA MENJADI SERIUS



APA ITU RESDUNG?
Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung.
Salah satu punca gejala-gejala resdung adalah akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.

APAKAH SINUS ?
Sinus sebenarnya adalah rongga rongga didalam tulang muka disekeliling hidung. Rongga ini bersambung ke hidung melalui aluran aluran yang sangat kecil.
Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga rongga ini setiap masa dan disalirkan kedalam hidung. Jika aliran dari sinus ini tersumbat maka lendir ini akan berkumpul seterusnya kumam bacteria akan membiak didalam rongga sinus ini. Ini menyebabkan penghasilan nanah dan juga bengkakan didalam lapisan hidung.

GEJALA SINUSITIS:
Sumbat hidung.
Lendir dari hidung dan tekak
Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata,
Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
Gejala alahan hidung seperti bersin ,gatal hidung dan sebagainya

KEMUDARATAN SINUSITIS (RESDUNG):
Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
jangkitan otak
Sakit tekak yang kronik
Jangkitan tulang muka
Menerukkan keadaan lelah
Berdengkur secara kronik Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
Alahan hidung
Selsema biasa yang melarat
Resdung, adalah di antara penyakit paling susah untuk di atasi. Kemungkinan anda telah mencuba pelbagai produk dan mendapati ianya hanya membantu meringankan mahupun mengatasinya buat seketika.




Jom buat rawatan resdung dengan Set cadangan Shaklee.... semoga set rawatan ni membantu anda daripada risiko resdung yg lebih teruk.

Mana tahu... dengan asbab rawatan ni..... ianya membantu permasalahan penyakit anda ni. 


Alfalfa Complex
Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

B Complex
Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C
Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.




-------------------------------------------------------------------------------------------------


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20-25%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Kak Ija untuk keterangan lanjut.



Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli. Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 927880)

call/sms/WA: 019-3036830

FB: Nor Azliza Sahin

CASH ON DELIVERY ➡

Area Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Subang Bestari dan Bangsar..

Continue Reading

VIVIX MURAH JUALAN AKHIR TAHUN

Nak dapatkan red beg Vivix dan spoon VIVIX shaklee ni tak????

Cara dia senang je.... dengan buat pembelian dalam 1 resit 100uv... anda boleh buat pembelian beg ni dengan harga rm30 sahaja!

Beg ni anda boleh letak makanan panas, sejuk... nak simpan susu baby dalam ni pun boleh tau. Beg x besar x kecil.... mudah dibawa kemana sahaja 😊

Cantik sgt beg ni.....?

rugi tau x miliki sekarang........




-------------------------------------------------------------------------------------------------


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20-25%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Kak Ija untuk keterangan lanjut.



Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli. Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 927880)

call/sms/WA: 019-3036830

FB: Nor Azliza Sahin

CASH ON DELIVERY ➡

Area Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Subang Bestari dan Bangsar..
Continue Reading

PROMOSI VIVIX MURAH JUALAN AKHIR TAHUN

Promosi VIVIX murah.... jualan akhir tahun



Dengan pembelian sebotol vivix.... dengan harga biasa rm475


Tapi dengan belian 2 botol vivix......anda akan dapat diskaun 5%,  free ahli, free penghantaran, rebate bonus .....



Dengan pembelian 6 botol vivix, anda dapat free sebotol vivix, free ahli, free penghantaran, rebate bonus...setiap bonus anda telah jimat rm100.... nak ke tak nak????

Boleh buat belian...dan kongsikan dengan rakan2  dan ahli keluarga.

Ni lah masanya untuk anda mencuba khasiat yg terdapat dalam sebotol vivix ni. X kenal maka x cinta.... 😉

Jgn ketinggalan dapatkan promosi vivix  sehingga akhir bulan DISEMBER 2017

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20-25%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Kak Ija untuk keterangan lanjut.



Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli. Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 927880)

call/sms/WA: 019-3036830

FB: Nor Azliza Sahin

CASH ON DELIVERY ➡

Area Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Subang Bestari dan Bangsar..
Continue Reading