Friday, October 6, 2017

TESTIMONI SET EZCEMA SHAKLEE

Apa itu Eczema?
Eczema ialah sejenis penyakit atau masalah kulit yang biasa ditemui, di mana kulit menjadi tersangat gatal dan meruam. Dikatakan eczema dan kulit alergik adalah penyakit kulit warisan, dan sesetengah eczema disertai dengan masalah asthma.


gambar Ezcema

Punca Eczema
Punca penyakit eczema nie masih tidak diketahui dan tidak dapat dikenalpasti, tetapi ada juga pihak tertentu membuat kajian tentang penyakit ini,dan mendapati terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan eczema ini.

1. Terdapat ahli keluarga yang menghidap penyakit eczema, alergik atau asthma.
2. Sumber dari Makanan seperti produk tenusus, makanan laut, telur.
3. menghadapi tekanan atau stress.
4. Cuaca yang panas dan tidak menentu.
5. Bahan kimia.
6. Persekitaran yang kotor seperti habuk.
7. Kulit sering berpeluh.
8. Kulit atau bulu binatang.

Cara Merawat Eczema

Dikatakan juga, eczema ini tidak akan baik sepenuhnya tetapi kita boleh mengurangkan masalah eczema ini. Eczema ini juga dikaitkan dengan masalah sistem imun yang rendah. Maka, seelok-eloknya amalkan gaya hidup yang sihat dengan menjaga kebersihan diri dan mengamalkan pemakanan yang seimbang. Pengambilan supplement juga digalakkan supaya dapat meningkatkan imunisasi badan.


Vitamin untuk merawat ezcema


Supplement untuk Eczema

1. Tingkatkan imunisasi dengan Nutriferon atau Vitamin C
Nutriferon mengandungi interferon semulajadi yang membantu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun. Manakala Vitamin C pula mmbina  sel darah merah yang sihat, membantu sel darah putih menyerang bakteria dan kuman dan mengukuhkan sistem imun.


2. Basic H2
Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema.
*tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.


3. Cream Herbal blend
Krim Herbal Blend : Krim sapu serbaguna berasaskan bahan semulajadi. Tidak pedih. Selamat untuk bayi. Tiada steroid atau paraben. Boleh digunakan sebagai lotion harian. Di sapu pada kulit kering bayi, sebagai pelembab atau terkena gigitan serangga. Hanya disapu pada bila-bila masa perlu.


TESTIMONI eZCEMA


Testimoni ezcema


Testimoni Ezcema

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20-25%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Kak Ija untuk keterangan lanjut.


Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli. Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:
Pengedar Shaklee (SID : 927880)
call/sms/WA: 019-3036830
FB: Nor Azliza Sahin
CASH ON DELIVERY ➡
Area Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Subang Bestari dan Bangsar..

0 comments:

Post a Comment