Thursday, October 12, 2017

TANDA-TANDA ANDA MENGALAMI "HEALING CRISIS"

Assalamualaikum ☺

Hari ni Kak ija nak share dengan anda semua berkenaan “Healing Crisis”. 



Apa makna healing crisis tu? 
Healing crisis tu maknanya krisis penyembuhan. Sebab ada sebilangan pelanggan Kak Ija bertanya kenapa bila makan supplement Shaklee ni kepala jadi pening, tumbuh jerawat, tumbuh ruam dan sebagainya…

Antara tanda-tanda anda mengalami HEALING CRISIS.




-penat melampau
-sangat mengantuk
-cirit-birit
-gatal-gatal
-jerawat naik tiba-tiba
-loya
-sakit kepala
-pening

HEALING CRISIS bukan bermakna tubuh anda tak serasi dengan suplemen Shaklee ni, tapi ia menandakan yang ada tindakbalas sedang berlaku dalam tubuh anda. Ia adalah positif, dan tak lama pun. Ibaratnya tubuh anda sedang dibersihkan dari segala junkies dan toksin yang bersarang dalam tubuh anda selama ni. Masa all those junkies and drugs tu nak hilang, tentulah melalui tubuh kita kan? Tu yang simptom-simptom kat atas tadi timbul. Apa yang kita perlu buat ialah, drink loads and loads of water to help the body to flush out all of those junkies and toxins. Remember, sel-sel tubuh mengambil masa at least 90 days to change/ react.
Jom kita tengok perkongsian puan cery tentang healing crisis.
Vitamin & mineral Shaklee adalah diperbuat dari sumber semulajadi agar ia dapat dimanfaatkan sebagaimana kita mendapatkan vitamin c dengan memakan buah oren dan berjemur di bawah matahari pagi untuk mendapatkan vitamin D. Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan vitamin? 


Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan Shaklee:
1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement Shaklee
2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya
3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

Penerangan:
Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.
Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.
Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee.
Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee.
Pengambilan makanan bernutrisi tinggi (dalam kes ini, vitamin/mineral Shaklee) membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja.
Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin.
Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.

Kenapakah proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sedemikian?
Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok.
Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.
Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya.
Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih.
Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat.
Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement.
Untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari.



Jadi kepada anda yang menghadapi Healing Crisis time mula-mula ambil Shaklee jangan la risau, Sebab healing crisis ni kejap je.. tak lama pon. Jangan tak makan terus.. Rugi tau beli mahal2 tapi dah tak makan langsung.

Yang penting anda kena bersabar untuk jaga kesihatan. Sebab vitamin ni bukannya ubat, makan hari ni esok terus sembuh. Kalau anda ada apa2 masalah berkaitan pengambilan vitamin ni, terus hubungi kak ija ye


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20-25%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Kak Ija untuk keterangan lanjut.


Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli. Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:
Pengedar Shaklee (SID : 927880)
call/sms/WA: 019-3036830
FB: Nor Azliza Sahin
CASH ON DELIVERY ➡
Area Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Subang Bestari dan Bangsar.

0 comments:

Post a Comment