Tuesday, October 10, 2017

IKHTIAR SIHAT UNTUK PESAKIT KANSER DENGAN SHAKLEE - 0193036830Kemoterapi merupakan salah satu cara rawatan kanser yang dilaksanakan saat ini. Rawatan kemoterapi bertujuan menghapuskan sel kanser yang membahagi dengan kerap. Namun, dengan rawatan ini ia bukan sahaja menghapuskan kanser, malah ia memusnahkan sel-sel sihat.

Sel-sel kita merupakan sel terkecil dalam badan kita. Daripada sel ia menjadi tisu, daripada tisu menjadi organ dan seterusnya daripada organ menjadi sistem.

Oleh sebab itu, semasa kemoterapi, banyak juga sel sihat ini akan terjejas. Jadi apabila anda diperlukan menjalani kemoterapi, adalah penting untuk anda mempelajari bagaimana mengurusan kesan sampingan yang mungkin anda akan alami.

Kesan Sampingan Selepas Kemoterapi
Seseorang pesakit kanser mungkin akan mengalami beberapa kesan sampingan akibat ubat kanser. Antaranya:

1. Anemia
2. Sembelit
3. Kemurungan
4. Cirit birit
5. Kelesuan
6. Keguguran rambut
7. Jangkitan
8. Kehilangan Selera makan
9. Masalah mulut, gusi dan kerongkong
10. Loya dan muntah
11. Masalah seksual

Gejala kemoterapi


Namun begitu, kesan sampingan ini biasanya adalah kesan jangka masa pendek dan akan hilang juga selepas tamat rawatan.

Antara 12 vitamin tersebut adalah:

1. Vivix

Vivix membantu merencat pertumbuhan sel kanser, memelihara sel yang normal dan mempercepatkan proses pemulihan. Resveratrol dalam Vivix telah terbukti dalam banyak kajian saintifik mampu merencatkan pertumbuhan sel kanser.


2. Nutriferon

Menggalakkan penghasilan interferon yang memperbaiki sistem imun bagi melawan punca kanser. 


3. Performance Drink

Minuman ini membekalkan bekalan air mencukupi kepada pesakit dan mengelakkan dehidrasi akibat rawatan. 


4. Energizing Soy Protein 

ESP diperlukan oleh pesakit kanser untuk membantu memastikan protein dan kalori mencukupi. ESP juga membantu pesakit kanser mendapat nutrisi protein yang penting untuk pembinaan sel badan.


5. Alfafa Complex

Alfafa Complex diperlukan bagi memastikan keadaan badan sentiasa beralkali kerana sel kanser sangat suka dengan badan yang dalam keadaan berasid.


6. Vitalea Iron Formula

Vitalea membekalkan kesemua vitamin dan mineral untuk memastikan kesihatan tubuh. 


7. B Complex

Membantu menghasilkan sel darah merah kerana sel darah merah turut menerima kesan akibat kemoterapi. B Complex juga baik untuk  meredakan stress dan mengurangkan kesakitan. Stress dapat membiakkan lagi sel kanser.


8. Vitamin C

Vitamin C bertindak sebagai antioksidan dan membantu merangsang sistem imun. Vitamin C hebat dalam membasmi sel kanser.


9. Omega Guard

Membantu mengurangkan keradangan dan merangsang penghasilan eikasonoid baik yang boleh melawan perkembangan sel kanser. Kebiasaannya tumor adalah disebabkan oleh keradangan. Pengambilan Omega Guard dapat membantu mengurangkan keradangan (inflammation).


10. DTX Complex

Untuk membantu membuang kesan kemoterapi daripada hati. Secara ringkasnya, ia membantu untuk proses detox hati kesan daripada ubat kemoterapi.


11. Carotomax

Merupakan Vitamin A yang mengawal perkembangan sel sihat selepas kemoterapi. Suplemen ini sangat penting bagi pesakit kanser.


12. Peppermint Ginger Plus

Peppermint mengawal rasa loya yang sering dialami oleh pesakit kanser yang menjalani rawatan kemoterapi.


Secara kesimpulannya, set ini hanyalah cadangan untuk memastikan keperluan zat makanan kepada pesakit kanser. Ia bukan bertujuan untuk menyembuhkan penyakit kanser.


Berbincanglah dengan doktor yang merawat sebelum anda mengambil mana-mana suplemen. Biey boleh membantu anda untuk pertanyaan lanjut mengenai suplemen yang diperlukan.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20-25%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Kak Ija untuk keterangan lanjut.Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli. Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 927880)

call/sms/WA: 019-3036830

FB: Nor Azliza Sahin

CASH ON DELIVERY ➡

Area Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Subang Bestari dan Bangsar..

0 comments:

Post a Comment