Sunday, September 17, 2017

KESAN DARIPADA PENGAMBILAN VITAMIN C DAN E SERENTAK

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

Boleh kah vitamin E dan C diambil serentak?
Walaupun kedua-dua nutrien mempunyai beberapa fungsi fisiologi berasingan dalam badan, namun kedua-dua nutrien ini bertindak dengan lebih effisien sekiranya diambil secara serentak kerana mereka mempunyai peranan yang sama dan saling melengkapi dalam badan.

Tetapi ramai orang tidak sedar bahawa apabila pengambilan diambil secara serentak, mereka akan memberi perlindungan yang kuat terhadap pelbagai penyakit.

Sebagai contoh : vitamin C adalah alat bantuan dalam komunikasi otak manakala vitamin e pula membantu mengawal penyempitan saluran darah.

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak:-

    Melindungi arteri dengan mencegah pengoksidaan yang merosakkan kolesterol LDL dan membantu untuk menghalang pembentukan itu.
    Antioksidan yang memainkan peranan penting dalam menghadkan kerosakan kepada sel-sel termasuk protein selular, DNA anda lemak yang membentuk membran sel.
    Manfaat untuk kulit. Kedua-dua nutrien memainkan peranan dalam melindungi sel-sel kulit dari kerosakan matahari kerana keupayaannya meneutralkan radikal bebas yang dihasilkan semasa terdedah kepada sinaran matahari. Vitamin C membantu sintesis kolagen yang diperlukan untuk kulit yang sihat, manakala vitamin E pula untuk mengekalkan “cross-linked” yang sihat diantara gentian kolagen.
    Sistem Imun Badan. Vitamin C membantu merangsang fungsi imun dengan menggalakkan pertumbuhan sel imun dan merangsang pelepasan interferon. Vitamin E mengekalkan kesihatan sistem imun. Kedua-duanya berfungsi untuk mengawal fungsi imun tubuh.
    Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. Satu kajian yang melibatkan hampir 5,000 peserta melihat kesan gabungan vitamin E dan antioksidan lain. Para penyelidik mendapati bahawa setiap peserta yang mengambil 1000 IU vitamin E dan 500-1,000 mg vitamin C mempunyai 64-78 peratus lebih rendah risiko Alzheimer daripada kumpulan plasebo.
    Membantu untuk melindungi daripada kanser. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa dos vitamin C yang tinggi dikaitkan dengan penurunan risiko kanser, dan boleh membantu untuk melawan kanser. Di samping itu, beberapa kajian epidemiologi yang besar juga menunjukkan bahawa tahap vitamin E yang tinggi di dalam darah membantu melindungi daripada kanser.


Set Asas Kecantikan Kulit Shaklee

Antara produk terhangat di pasaran dan mendapat testimoni berkesan yang paling banyak ialah Set Asas Kecantikan Shaklee. Nak cantik bukan hanya pakai krim sampai tebal 40 inci tetapi ia perlu diperbaiki dari dalam. Patutla ramai yang suka dengan gabungan vitamin e dan vitamin c dalam Set Kecantikan Kulit ni. Rupanya bila digabungkan memang akan memberikan hasil yang sangat mengagumkan.

Apakah yang terdapat di dalam Set Asas Kecantikan Shaklee?

Set ini mengandungi kombinasi Vita-E Complex™, Sustained Release Vita-C Plus™ dan B Complex. Hasilnya akan menampakkan:

♥ Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
♥ Mencegah penuaan
♥ Menjadikan kulit lebih kenyal
♥ Mencerahkan kulit
♥ Menjaga kulit dari sinaran UV
♥ Mengurangkan parut jerawat
♥ Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
♥ Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
♥ Menjadikan wajah lebih berseri

TESTIMONI VITAMIN C DAN E


WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar.

0 comments:

Post a Comment