Monday, September 11, 2017

KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE

Apa yang best sangat dengan Vitamin C Shaklee ni :-Vitamin C Shaklee

✏Membentuk Kolagen - Vitamin C akan membantu merangsang pembentukan kolagen, sebab tu bile kita ambil suplemen kolagen, kene cek disertakan sekali tak Vitamin C dalam suplemen kolagen tu. Sebab kalau tiada maka kurang berkesanlah suplemen kolagen yang anda beli tu.
●Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Maka ianyA  mampu mengurangkan kedutan dan menghalang otot menjadi lembik.
.
.
✏Mengurangkan Simptom Pendarahan - Bila badan kita kurang Vitamin C, gusi kita akan senang berdarah, kulit lebam, cedera pun lambat nak pulih. Kulit jadi kering, kasar dan ruam
.
.
✏Meningkatkan Sistem Imun Badan - Vitamin C membantu sel darah merah yang sihat untuk menyerap zat besi dengan lebih baik.
●Ianya juga membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
●Menguatkan sistem imun      
●Mengurangkan asthma dan alergi hidung dan kulit.
●Menyingkatkan waktu pemulihan ketika sakit.
●Terdapat bukti yang menyatakan pengambilan Vitamin C untuk mengatasi masalah batuk dan selsema mampu mengurangkan simptom sakit yang lebih serius seperti pneumonia dan jangkitan paru-paru
.
.
✏Memerangi Kanser - Vitamin C merupakan satu-satunya antioksida yang berkuasa meningkatkan interferon semulajadi badan.
●Merangsang pengeluaran T-sel untuk melawan sel-sel kanser
●Membuang bahan kimia berbahaya dari badan kita dengan berkesan.
●Menghapuskan radikal bebas seperti sisa toksik bahan kimia  dan pencemaran asap rokok sebelum ianya menyerang sel-sel kita.
●Radikal bebas boleh menyumbang kepada masalah kesihatan seperti kanser, sakit jantung dan artritis
.
.
✏Mencantikkan Kulit - Jika setiap hari kita mengambil Vitamin C secara konsisten, ia mampu menjadikan kulit kita lebih cerah.
.
.
✏Melambatkan proses penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen penyebab utama kejadian jeragat. So cara kawal jeragat ialah dengan mengambil Vitamin C setiap hari!

www.semestisihat.blogspot.com:
WhatsApp sekarang:-
#pengedarSahShakleeAnda
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. #freegift menarik dan istimewa menanti anda!

#lulusKKM #pengedarshaklee #Damansara #KotaDamansara #AraDamansara #KelanaJaya #OneUtama #KayuAra #kuasaviral #SeluruhMalaysia #Shaklee #ShakleeMalaysia #JualShaklee #ShakleeEffect #ShakleeMurah #testimoni #kanser #darahtinggi #diabetes #readystok #shopping #Shakleeonline #ahlishaklee #vivix #cantik #kurus #sihat #putih

0 comments:

Post a Comment