Saturday, September 30, 2017

KEK LAVA VIRAL!




Wah..... sedapnya...

Serius memang sedap!




Sesiapa yg belum rasai kelazatan dan kesedapan KEK LAVA VIRAL ni, korang WAJIB RASAI.

Yang duduk area, KOTA DAMANSARA & DAMANSARA Boleh dapatkan KEK LAVA VIRAL ni hari selasa (3/10/2017) PENGHANTARAN SEKITAR 3- 4PETANG YE. Last order hari isnin (2/10/2017) petang. Yg nak rasa KEK LAVA VIRAL ni boleh PM empunya badan ye INTAN YAHYA 0126408897. Jangan ketinggalan.... jadi jom sama2 rasa!
Continue Reading

MENGAPA PERLU MINUM AIR YANG CUKUP BILA AMBIL SUPLEMEN?

Mengapa perlu minum air yang cukup bila ambil suplemen?


Air merupakan keperluan utama makhluk hidup. 70% daripada tubuh kita adalah air dan otak manusia sahaja mengandungi 75 % air. Dalam sistuasi biasa sekalipun, kita perlu minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong sehari bersamaan lebih kurang 3 liter bagi menyokong keperluan tubuh.

Terdapat pelbagai kesan dan gejala kekurangan air termasuklah letih dan kurang tumpuan, pening, sembelit, air kencing kotor, mulut berbau, bibir kering dan penyah-hidaratan.

Lebih-lebih lagi jika kita mengambil makanan tambahan atau suplemen. Tak kisahlah dalam bentuk tablet atau liquid.

Pengambilan supplemen dalam bentuk cecair concentrated (yang sangat pekat), serbuk atau tablet yang diisi di dalam kapsul sangat memerlukan pembantu untuk membolehkannya diserap dengan baik oleh badan kita.
Kesan kekurangan air

Kekurangan air akan menyebabkan darah menjadi pekat. Ia umpama mengacau satu senduk gula di dalam sebiji cawan, jadi ia memerlukan bekas yang lebih besar iaitu jag supaya gula mudah larut dan air yang dibancuh juga tidak terlalu manis. Oleh itu sememangnya menjadi keperluan untuk minum air yang banyak sesuai dengan keperluan tubuh kita pada ketika itu.

Selain itu, air amat diperlukan bagi memaksimumkan penyerapan nutrisi tambahan yang kita ambil, disamping akan memudahkan proses penyingkiran toksin daripada tubuh badan.

Kekurangan air akan mengakibatkan tubuh yg mengandungi banyak kandungan toksin menjadi lemah dan keletihan kerana kekurangan air utk mengeluarkannya dari tubuh.

Gejala pening akibat kekurangan air adalah diantara simptom kriris penyembuhan yang sering dialami. Otak manusia yang terkandung 75% air sangat memerlukan fungsi air bagi menyahtoksin. Oleh itu, walaupun kita hanya mengalami kekurangan sedikit air, ia berpotensi menyebabkan kepala pening.

Air yang diminum secukupnya juga dapat mengelakkan berlaku sembelit serta masalah pencernaan dan penghadaman. Hampir 180 liter air dikitar semula oleh buah pinggang setiap hari kerana ia adalah penapis bahan buangan dari darah. Tanpa air, pengeluaran air kencing akan berkurangan menyebabkan bahan buangan menjadi lebih pekat dan menghasilkan kencing kotor. Selain penyakit kencing kotor yang dapat dielakkan, ia juga dapat menjaga kesihatan buah pinggang.

Kandungan cecair atau bendalir yang tidak mencukupi di dalam mulut akan menjejaskan kesihatan sistem oral. Air diperlukan untuk membersihkan sisa makanan. Adalah berisiko membiarkan bakteria di dalam tekak dan mulut yang akhirnya akan menyebabkan kerosakan gusi dan mulut berbau busuk. Masalah bibir kering juga akan kerap berlaku apabila kurang minum air kerana air liur adalah pelincir mulut. Penyah-hidratan hanya mengurangkan jumlah air liur.


Banyak kan kebaikan minum air secukupnya untuk makhluk hidup macam kita ni?

Tak kiralah ambil suplemen atau tidak.

Tak kiralah makan vitamin atau pun tidak.

Begitulah bagi mereka yang memang mengamalkan makanan tambahan.

Dan yang lebih penting, pastikan suplemen yang kita pilih itu selamat dan semulajadi. :)

Healing crisis (krisis penyembuhan) pun akan jadi lebih teruk kalau kuantiti air yang sepatutnya diminum tidak mencukupi.


Ia bukanlah semata-mata kerana pengambilan suplemen sehari-hari, tetapi ia adalah keperluan asas yang sangat penting untuk dipenuhi untuk manfaat kesihatan secara optimum


WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar.
Continue Reading

Friday, September 29, 2017

IKHTIAR SIHAT DENGAN VIVIX. VIVIX MERAWAT KANSER, JANTUNG, DARAH TINGGI DAN DIABETES

Alhamdulillah, syukur.......



Dalam minggu ni saja kak Ija dah jual 4 botol VIVIX. masing2 nak ikhtiar sihat dengan VIVIX. Ada yg beli untuk makan sendiri...  ada jugak hadiah kan untuk mak ayah diaorg. Dengar je ayahnya menghidap buah pinggang tahap 3, terus diaorg nak order Vivix ni dan bergegas anto balik KG.

Ya Allah... sungguh kasihnya anak ni kepada org tua mereka. Mereka mencuba berikan yg terbaik. Harap dengan vivix ni, dapat berikan kesembuhan kepada org tuanya.

Tak salah kan kita ikhtiar.... ikhtiar tpi jgn lupa berdoa mintak pada Nya agar diberikan kesembuhan.

Aamin

Malam tadi.... settle lagi order sebotol VIVIX untuk orang IPOH. klik2x semua nya settle. Cukup mudahkan..... semuanya hujung jari.

Order malam tadi

Ni pulak testimoni mereka yg dah amalkan VIVIX ni....

Testimoni vivix


Testimoni vivix

Testimoni vivix

WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar.




Continue Reading

CADANGAN SET DARAH TINGGI SHAKLEE


Apa itu darah tinggi?
Hipertensi (HTN) atau tekanan darah tinggi, kadang-kadang disebut juga dengan hipertensi arteri, adalah kondisi medis kronis dengan tekanan darah di arteri meningkat. Peningkatan ini menyebabkan jantung harus bekerja lebih keras dari biasanya untuk mengedarkan darah melalui pembuluh darah.

Mereka yang berpotensi mengalami masalah hipertensi ialah:-
- mempunyai keturunan yang ada masalah hipertensi, jantung, diabetes
- berumur lebih 55 tahun
- berat berlebihan
- tidak aktif
- merokok
- makan makanan tinggi kandungan garam
- mengambil ubat-ubatan

Darah tinggi ni merupakan satu penyakit yang merbahaya tau. Kekadang tu ramai yang tak perasan mereka adalah penghidap darah tinggi. Jika korang nak tahu, penyakit darah tinggi ni boleh membawa kepada banyak komplikasi. Antaranya ialah

Komplikasi pada otak
Serangan Stroke/Angin Ahmar atau Stroke ringan dan sementara (Transient Ischaemic Attack)
Penyakit jantung seperti Penyakit Jantung Koronari, Kegagalan Jantung Kongestif, Left Ventricular Hypertrophy.
Komplikasi pada mata
Perdarahan dan kerosakan kepada kawasan yang sensitif dalam mata
Keadaan yang dikenali sebagai Hypertensive Retinopathy
Komplikasi pada buah pinggang
Kegagalan fungsi buah pinggang (paras serum kreatinin tinggi, Microalbuminuria, Proteinuria).
Peripheral vascular disease seperti Aneurysm
Kehilangan satu atau lebih denyut nadi.

Set CADANGAN DARAH TINGGI 

VIVIX
- mengandungi resveratrol yang menurut kajian dapat mengawal tekanan darah terutama bahagia sistolik.
- selain itu, resveratrol juga membantu mengurangkan iritasi dan melancarkan perjalanan darah melalui saluran darah.



GARLIC COMPLEX
-
setiap 2 tablet mengandungi khasiat 1,000 mg khasiat bawang putih tulen iaitu bersamaan dengan 2 ulas bawang putih.
- membantu menurunkan paras tekanan darah dan mengawal kolesterol.




OSTEMATRIX
 - 
supplement kalsium yang lengkap dengan vitamin D dan magnesium.
    

OMEGA GUARD
- mengandungi EPA, DHA, Omega-3
- merupakan supplement minyak ikan yang paling tulen, 3 kali lebih tumpat dari hati minyak ikan



Phytocol- ST adalah new product dari Shaklee yang dihasilkan khas untuk menurunkan kolestrol yang tinggi.

Phytocol mengandungi 2000mg fitosterol. Apakah fungsi fitosterol?
- Menjaga keseimbangan membran fosfolipid dari sel tumbuhan, seperti kolesterol pada membran sel manusia.
- Memiliki kemampuan untuk berkompetisi dengan kolesterol dalam penyerapannya di dalam usus.
- Kompetisi ini mengakibatkan berkurangnya jumlah kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh.
- Selain tu, ia juga dapat berperanan dalam mencegah terjadinya kanser.
- Bermanfaat sebagai anti pembentukan plak dalam pembuluh darah, anti radang, anti oksidan dan anti kanser.




Testimoni DARAH TINGGI


testimoni darah tinggi shaklee dengan vivix

testimoni darah tinggi shaklee dengan vivix



WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar..




Continue Reading

Thursday, September 28, 2017

OMEGA DAN GARLIC ATASI MASALAH TEKANAN DARAH TINGGI

Kelmarin Kak ija dapat order dari cust ni set bagi atasi masalah darah tinggi....

Jadi hari ni Kak Ija nak cerita pasal darah tinggi lah.

Apakah Darah Tinggi
Darah tinggi merupakan satu condition yang merbahaya, ia boleh membawa kepada pelbagai komplikasi sebagaimana berikut

Otak
Serangan Stroke/Angin Ahmar atau Stroke ringan dan sementara (Transient Ischaemic Attack)
Penyakit jantung seperti :
Coronary Heart Disease
Congestive Heart Failure
Left Ventricular Hypertrophy
Komplikasi pada mata
Perdarahan dan kerosakan kepada kawasan yang sensitif dalam mata
Keadaan yang dikenali sebagai Hypertensive Retinopathy
Komplikasi pada buah pinggang
Kegagalan fungsi buah pinggang (paras serum kreatinin tinggi,
Microalbuminuria, Proteinuria).
Peripheral vascular disease seperti
Aneurysm
Kehilangan satu atau lebih denyut nadi.



Simptom-simptom tekanan darah tinggi

Di
antara tanda-tanda individu yang mempunyai tekanan darah tinggi ialah:

    Kerap sakit kepala.
    Mudah penat atau keliru.
    Masalah penglihatan.
    Sakit dada.
    Sukar bernafas.
    Degupan jantung luar biasa.
    Darah di dalam air kencing.


Set darah tinggi shaklee

Testimoni darah tinggi shaklee

WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar.






Continue Reading

WANG TIDAK DITUNTUT (BWTD)

WANG TIDAK DITUNTUT (BWTD)

Cerita semalam...

Pagi-pagi lagi Kak Ija dan suami dah bangun awal, sebab banyak destinasi persinggahan kitaorg. Salah satu nya nak singgah ke MENARA MAYBANK nak check Wang tidak dituntut..... mana tahukan ada rezeki tersorok kan...

Sampai sana dalam pukul 9pgi. Kak ija gerak awal kul 8pg, tpi biasa le hari bekerja KL kan sibuk..... dengan jem nya lah..... jadi Kak ija sampai sana pukul 9 lebih.

Menara Maybank Kuala lumpur


Sampai je sana..... orang x ramai macam yg mula2 viral tu..... berbaris ramai orang kan..... ni datang-datang dah boleh daftar nama dan ambik no. Dapat le Kak ija no 136, mana kala suami no 137. Masa ambik no, pegawai dah bagi tau siap-siap TIDAK DIBENARKAN BAWA ANAK NAIK ATAS (TINGKAT 42) KENA GILIR-GILIR NAIK YE. kalau rasa x ada sapa2 nak jaga anak tak yah le bawa g sana ye. Kang siapa nak jaga anak korang tu. Takkan nak tinggal diaorg kat bawah kan... kang duit tak ada.... korang kehilangan anak ....siapa nak bertanggung jawabkan!

Datang awal ye.... sebab pembahagian no terhad.... mungkin dalam 200-250 no je sesi pagi tu....abis... kena lah dtg belah petang kan.


Orang x ramai pun.... 

NO kami dapat



Dah dapat no giliran.... dalam pukul 10pagi, no akan dipanggil. 1-50 no boleh naik dulu... sebelum masuk kena imbas badan untuk sesi keselamatan... supaya tak ada benda2 bahaya dibawa masuk. Tak boleh naik ramai2..... sebab ruangan tingkat 42 tu bukan besor mana pun.. jadi diaorg anggarkan sikit2 naik dulu.. sampai le giliran no seterusnya.

Kak ija naik dulu... br le suami kak ija dia kena jaga sitecik kat bawah.

Bila sampai giliran no akak... kak ija dpt kaunter satu. Bg ic diaorg mula check.... x ada rezeki kak ija dan suami...x ada pun wang yg tersorok dalam akaun... hehehee. Tpi tak pe.sekurangnya kami cuba nasibkan.






Yang nak g check WANG TIDAK DITUNTUT BOLEH KLIK SINI Lokasi Wang tidak dituntut
Boleh tgk alamat yg berdekatan tempat tinggal korang!




Continue Reading

Wednesday, September 27, 2017

CAWANGAN ATAU BRANCH SHAKLEE SELURUH MALAYSIA





Mencari produk shaklee? dan ingin mendapatkan di cawangan yang berdekatan anda? boleh la rujuk alamat berikut. Di Malaysia hanya ada 7 cawangan sahaja. Selebih nya hanya lah di bawah pengedar bebas itu sendiri.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli dan terus ke cawangan Shaklee sila daftarkan disini dahulu untuk mendapatkan no ahli (ID). Selepas mendapat no ID akan perlu membuat bayaran sebanyak Rm69.00 di branch beserta belian dengan harga ahli.

Kelebihan menjadi ahli shaklee

7 Cawangan dan branch Shaklee di seluruh Malaysia adalah seperti berikut :-

Home Office - Sunway Geo
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848
Fax: 6088-393 851

Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711

Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Johor
47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245
Fax: 607–350 7804

Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

7 cawangan shaklee di seluruh Malaysia ini adalah dibawah kelolaan Shaklee Malaysia.

Sekiranya ingatkan vitamin Shaklee dengan kadar segera, pape roger2 akak ye. 
WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar.



















Continue Reading

VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE

Sebelum kita lihat dengan lebih terperinci tentang B Complex Shaklee, kita lihat dulu manfaat vitamin B secara umumnya



Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :

    melancarkan metabolisme
    melancarkan peredaran darah
    mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
    mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
    memulihkan gangguan saraf


Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :

    memlancarkan metabolisme
    meningkatkan kekebalan tubuh
    menjaga keseimbangan garam-garam mineral
    membantu sintetis RNA dan DNA


Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :

    mencegah kerosakan urat saraf
    membantu pembentukan sel darah merah
    melancarkan metabolisme sistem tubuh
    mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga


Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:


    Lemah sistem saraf
    Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung.
    Pembentukan sel abnormal
    Mengakibatkan anemia
    Masalah depresi (tekanan perasaan)
    Kehilangan daya memori
    Cepat letih
    Sesak nafas
    Insomnia
    Kurang fokus dan konsentrasi
    Mudah tersinggung


Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee.
Antaranya;


    Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
    Mengelakkan penyakit beri-beri.
    Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
    Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
    Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
    Mencegah stress.
    Menguatkan antibodi tubuh.
    Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
    Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
    Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
    Mencegah anemia.

 TESTIMONI B COMPLEX SHAKLEE

Testimoni B complex

Testimoni b complex

Testimoni b complex





Continue Reading

Tuesday, September 26, 2017

TESTIMONI HERBAL BLEND MERAWAT GATAL-GATAL



Apa Keistimewaan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream?

    Dingin pada kulit
    Ekstrak herba semulajadi
    Tidak berminyak
    Mudah meresap
    Aroma menyenangkan
    Mudah digunakan
    Mudah dibawa
    Sesuai untuk semua golongan
    Dijamin berkesan
    Halal
    Tanpa paraben dan steroid


Apa Fungsi Herbal Blend® Multi-Purpose Cream?

    Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
    Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala
    Menghilangkan luka dan merawat eczema
    Melegakan gigitan serangga / nyamuk
    Merawat kulit gatal
    Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
    Losyen harian untuk kulit kering
    Krim urut badan lenguh
    Merawat kesan luka melecur
    Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
    Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
    Ubat luka atau melecur
    Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
    Menghilangkan parut
    Losyen harian
    Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
    Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
    Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.


Siapa yang boleh guna?

    Bayi
    lelaki mahupun wanita
    Pesakit Ekzema ( masalah kulit )
    Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi
    Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
    Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut
    Mereka yang sering demam
    Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
    Warga emas



Testimoni Herbal blend




Continue Reading

TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE

Testimoni Set Hamil daripada bukan SID

Alhamdulillah..... hari ni Kak Ija Share dengan korang testimoni set hamil Shaklee ni....

Ni diceritakan oleh cust tu sendiri ye..... perbezaan dia amalkan Shaklee dengan kandungan sebelum ni.

Memang best pun sapa2 pernah try... yg x pernah try tu mai try sekarang ☺

Testimoni set hamil Shaklee


Kelebihan set hamil Shaklee


CADANGAN SET KEHAMILAN
Continue Reading

Monday, September 25, 2017

GELANG PENINGGALAN ARWAH MAK PATAH!

Cerita sedih berlaku semalam

Tak Pasal- pasal air mata ni mengalir laju.... menyebabkan malam tadi Kak ija tak lena tido duk fikir macam-masam pasal gelang tu. Bangun je pagi tadi mata ni bengkak.

Cerita ni macam ni.....

Semalam Kak ija g kedai Emas kat Bukit Putra Sungai Buloh, sebab nak cari kedai yg boleh repair Cangkuk Gelang Emas arwah mak.... masuk 3 Kedai.... masing2 tak ada yg repair cangkuk ni 😕😕😕

Cangkuk ni yang dah patah

Gelang peninggalan arwah mak 

Gelang yg patah dua tu


Masuk kedai Ke 4, masa tu dah kat TTDi dah..... Kak ija tanya le pekerja emas tu... gelang ni boleh repair tak cangkuk dia....dia pun tanya member dia......pekerja lagi sorang. Pekerja tu lelaki.

Tah mcm mana... pekerja tu datang jumpa kak ija... siap mintak maaf, bg tau gelang tu terpatah dua. Tak pasal2 le air mata ni mengalir. Sedih teramat. Dia cakp nak patri boleh je kak..... tpi gelang ni dah lama.... nanti akan reput dan patah jugak.

Pekerja tu cakp.... kalau nak jual dia ambik dalam seribu lebih. Kak ija pun plan nak tolak gelang emas kak ija lagi satu tu..... sebabnya gelang kak ija tu pun dah lama.... nanti tak pasal2 lak terputus tanpa disedari. Nanti boleh le beli gelang besor sikit kan.


Masa tgh pilih2 tu.. kak ija klik2 le gambo anto kat kembo akak....gelang yg patah tu. Tpi dia x perasan gambo gelang tu patah... dia call...  tak yah le jual.. g cari kedai... kot2 ada yg ambik mahal ke!

Kak ija pun cakp ngan pekerja tu x jadi le jual. Cian lak pekrja tu...dah le abiskan masa dia setengah jam layan kak ija... lastnya kak ija x jadi jual.

Semalam kami g balik Kedai emas kat sungai buloh... masing2 nak ambik rega murah.. bawah rm800. Kak ija terkejut... biar betul murah! Trs cancel jual lah. Abis 3 kedai kak ija masuk... ada yg nak ambik RM700 pun ada. Lepas tu kak ija g Giant Kota Damansara, kat sana ada 1 kedai emas yg jual beli emas ni.. tu lagi le murah dia nak ambik RM450 je.

Sedihnya.... jadi kak ija pun blik umah. Tu yg malam tu Kak ija nangis.... kejap2 memikir...

Tadi pagi..... kul 10pgi kak Ija pergi semula kedai emas merchant9 tu, sampai sana pkl 10.32pgi... tgk kat pintu closed... ingat tak buka.. rupanya dah buka. Diaorg pun senyum tgk muka akak. Hehehe

Kak ija masuk je kedai Emas dia... trs kak ija ckp confirm nak jual. Nak ambik gelang semalam tu.  kak ika tolak gelang arwah emak, dan satu gelang kak ija. Tolak dua tu dpt le yg ni. Gelang dan cincin 😃

Ni tukar ganti gelang arwah emak

Ni kak ija nak pesan... kalau nak jual emas jgn terburu2. Memang le emas susut 25-30%... tpi masih lagi ada kedai yg tawarkan harga tinggi untuk kita.

Kak ija semalam... 5 kedai kak ija masuk... jadi kat situ boleh tau... kedai mana yg tawarkan harga menarik!









Continue Reading

MERAWAT RESDUNG DENGAN SHAKLEE

APA ITU RESDUNG?

Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung. Salah satu punca gejala resdung adalah akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.

Dianggarkan hampir 25% penduduk negara ini mengalami penyakit resdung yang serius. Diantara tanda-tanda resdung ialah gatal-gatal, hidung berhigus atau tersumbat, sakit kepala terutama di dahi dan pipi, kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan. Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Untuk kanak-kanak, ia boleh sebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Manakala untuk orang  dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat.


Antara tanda-tanda yang menunjukkan bahawa kita mengalamai penyakit resdung ialah apabila mengalami masalah-masalah seperti berikut:


    Sering mengalami hidung tersumbat
    Mempunyai lendir dari hidung dan tekak
    Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
    Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
    Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
    Gejala alahan hidung seperti kerap bersin terutamanya pada waktu pagi, gatal hidung
    Mengalami jerawat di muka dan badan
    Nafas berbau
    Kulit kepala berkelumumur, gatal dan rambut gugur
    Sering berasa sakit kepala, pening dan 3 item supplemen iaitu ; migrain


MERAWAT RESDUNG DENGAN SHAKLEE




ALFALFA COMPLEX
- Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinus)
- Ramuannya yg kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada allergi , gegata (hives) & resdung (sinus)
- Namun begitu , mereka yg menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai supplemen.

SR VITAMIN C PLUS
-Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang dalam menghadapi sebarang penyakit.
-Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh.
-Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

B-COMPLEX
-Kandungan B6 dalam Bcomplex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
-Bertindak sebagai anti-stress . Apabila resdung menyerang bcomplex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan dibahagian muka.
-Membantu dalam membina protin dalam tubuh. Memberi tenga yg berpanjangan. Menukarkan lemak kepada tenaga.migrain

TESTIMONI




WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar.
Continue Reading

Sunday, September 24, 2017

VIVIX MERAWAT PENYAKIT KANSER

IKHTIAR SIHAT DENGAN VIVIX

Vivix merawat penyakit kanser

Ni Salah satu testimoni vivix

Kanser kini mampu diubati!
Master Law adalah bukti yang masih hidup. Master Law (bekas pembaca berita NTV7) yang disahkan bebas dari penyakit kanser paru-paru yang di hidapinya dan beliau juga mengamalkan Vivix Shaklee sebagai vitamin keperluan hariannya.







Master law bekas pesakit kanser


10 tahun lepas Master Law di serang penyakit kanser.Gambar di sebelah kiri adalah gambar semasa beliau menjalani kimoterapi 10 tahun yang lepas. Gambar sebelah kanan adalah gambar terkini Master Law, kesan dari pengambilan Vivix Shaklee, dan juga vitamin-vitamin shaklee yang lain.




Master law kita...... 
Master Law seorang yg peramah dan ceria
TESTIMONI VIVIX


Testimoni vivix


Vivix pilihan Vitamin No 1

Free Shaker

The best suplemen


BELI 2 BOTOL FREE KEAHLIAN




WhatsApp sekarang:-
pengedar Sah Shaklee PETALING JAYA
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830
☎ www.wasap.my/60193036830

Guide sepenuhnya, sekiranya anda buat pembelian dengan Ija. freegift menarik dan istimewa menanti anda!

Kak ija COD Kota Damansara, Ara Damansara, Kelana Jaya, One Utama, Kayu Ara, Damansara, Shah Alam Dan Bangsar.
Continue Reading