Monday, December 29, 2014

SET SUGAR CONTROL/ SET PENAWAR DIABETES

APA ITU KENCING MANIS?

Kencing manis (diabetes mellitus) adalah masalah metabolisma dimana jumlah glukosa atau gula, di dalam darah adalah tinggi, akibat dari kekurangan atau hilangnya keberkesanan hormon insulin.


Umumnya Kencing Manis ini berlaku disebabkan berlaku keabnormalan pada sebahagian kecil atau besar dari sel Beta pada pankreas. Pankreas merupakan organ penting dan berfungsi menghasilkan insulin. Jadi sekiranya berlaku keabnoralan atau kerosakan pada pankreas akibatnya proses penghasilan insulin akan terganggu.

Fungsi utama insulin ialah mengawalan keseimbangan tahap glukosa dalam darah dan bertindak meningkatkan pengambilan glukosa oleh sel badan. Kegagalan badan untuk menghasilkan insulin, atau jumlah insulin yang tidak mencukupi akan menyebabkan glukos tidak dapat masuk ke dalam dan digunakan oleh sel-sel badan .Dengan demikian glukos meningkat di dalam darah menyebabkan berlakunya penyakit kencing manis juga dikenal sebagai diabetes melitus.

TANDA-TANDA DAN GEJALA AMARAN?

• Kerap membuang air kecil
• Terasa amat dahaga
• Kabur penglihatan
• Nafas berbau manis
• Penurunan berat badan
• Keletihan
• Gatal & Luka yang lambat sembuh

KESAN DIABETES KEPADA KESIHATAN?
  • Buta
  • Kerosakan buah pinggang
  • Sakit jantung-merosakkan saluran darah dan saraf
  • Lumpuh
  • Darah tinggi
  • Menjejaskan Keupayaan Seksual
  • Penyakit saraf - Ini boleh mengakibatkan pesakit hilang deria di bahagian kaki dan tangan. Ia tidak dapat merasai sakit, panas dengan itu boleh mencederakan diri sendiri tanpa disedari.
  • Jangkitan yang menyebabkan Gangrene (tisu-tisu mati) yang boleh mengakibatkan kehilangan kaki.
  • Tidak sedarkan diri.
  • Kalau tidak dirawati dengan serta merta, pesakit boleh maut.


Jika anda atau ibu bapa anda atau orang yang anda sayangi merupakan salah seorang penghidap Diabetes, jangan khuatir, kami ada PENAWAR untuk menangani masalah penyakit sensasi ini.....

ATASI KENCING MANIS DENGAN VITAMIN SHAKLEE
GLA COMPLEX

 - menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.Ia amat membantu dalam mengurangkan simpton kesakitan saraf bagi pesakit diabetes neuropathy.

B COMPLEX

 - menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

ZINC COMPLEX

- Kajian menunjukkan bahawa zink, elemen yang penting untuk mendorong pengeluaran enzim. Zink juga adalah satu keperluan untuk terlibat dengan metabolisme gula darah kerana zink merupakan pemangkin semulajadi untuk pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

VIVIX

- Vivix merupakan satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu Penyakit Kencing Manis, Penyakit Jantung dan Darah Tinggi.

Vivix merupakan salah satu produk Resveratrol. Resveratrol telah mendapat banyak perhatian dari pakar atas manfaat antipenuaan dan memerangi penyakit dengan bertindak . Resveratrol mempunyai antioksida yang tinggi, melindungi badan daripada radikal bebas. Resveratrol juga dipercayai akan memberi manfaat kepada Penyakit Diabetes dalam laporon perubatan. Ia juga membantu memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imun, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan.

Vivix ini bertindak dengan 4 cara:

1) Mempertahankan dan menguatkan integriti sel
2) Memberi tenaga kepada sel
3) Membaikpulih Sel yang rosak
4) Meningkatkan prestasi dan fungsi sel

Jika ada bajet lebih, memang sangat disarankan untuk mengambil VIVIX sebgai penawar kencing manis anda.


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.
"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA

0 comments:

Post a Comment