Monday, December 29, 2014

CADANGAN SET BERPANTANG ASAS







CADANGAN SET BERPANTANG ASAS

Jamu moden pilihan ibu-ibu masa kini....................... senang dan mudah je kan!

Ibu-ibu yang masih mencari-cari set berpantang..Jom tgk kelebihan kombinasi suplemen dalam Set Berpantang Shaklee:

1. Multivitamin dengan zat besi (VITALEA)
- Pengambilan vitamin ini membantu mengembalikan kecergasan fizikal dan mental kepada ibu kerana vitamin ini bertindak untuk memberi tenga kepada si ibu. Oleh kerana vitamin ini diformulasikan dengan zat besi, ini bolehmengelakkan risiko anemia dan tekanan darah rendah, sekaligus mengelakkan si ibu berasa letih dan kelesuan yang berpanjangan.

2. Vitamin B-Complex
- Pengambilan vitamin B-Complex boleh membantu meredakan stress dan tekanan yang dihadapi oleh ibu di sepanjang proses bepantang di samping membekalkan tenaga dan membantu keseimbangan hormon.

3. Vitamin C
-Pengambilan vitamin C sangat penting untuk menyembuhkan luka jahitan bersalin tidak kiralah bersalin secara normal mahupun ceaserian. Vitamin ini membantu membaik pulih sel tisu yang telah rosak selepas bersalin dan juga merangsang pembentukan kolagen untuk mencantikkan kulit. Selain itu, pengambilan vitamin ini penting untuk meningkatkan tahap imunisasi, mengelakkan ibu daripada terkena jangkitan demam dan selesema. Untuk pengetahuan, Vitamin C Shaklee menyamai dengan kita makan 7 biji setengah buah oren. Hebat kan…

4. Zinc
-Pengambilan zinc sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman serta membantu mempercepatkan penyembuhan luka tersebut. Di samping itu, zinc membantu proses pengecutan rahim ibu kembali normal serta mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin.



Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

SET SUGAR CONTROL/ SET PENAWAR DIABETES

APA ITU KENCING MANIS?

Kencing manis (diabetes mellitus) adalah masalah metabolisma dimana jumlah glukosa atau gula, di dalam darah adalah tinggi, akibat dari kekurangan atau hilangnya keberkesanan hormon insulin.


Umumnya Kencing Manis ini berlaku disebabkan berlaku keabnormalan pada sebahagian kecil atau besar dari sel Beta pada pankreas. Pankreas merupakan organ penting dan berfungsi menghasilkan insulin. Jadi sekiranya berlaku keabnoralan atau kerosakan pada pankreas akibatnya proses penghasilan insulin akan terganggu.

Fungsi utama insulin ialah mengawalan keseimbangan tahap glukosa dalam darah dan bertindak meningkatkan pengambilan glukosa oleh sel badan. Kegagalan badan untuk menghasilkan insulin, atau jumlah insulin yang tidak mencukupi akan menyebabkan glukos tidak dapat masuk ke dalam dan digunakan oleh sel-sel badan .Dengan demikian glukos meningkat di dalam darah menyebabkan berlakunya penyakit kencing manis juga dikenal sebagai diabetes melitus.

TANDA-TANDA DAN GEJALA AMARAN?

• Kerap membuang air kecil
• Terasa amat dahaga
• Kabur penglihatan
• Nafas berbau manis
• Penurunan berat badan
• Keletihan
• Gatal & Luka yang lambat sembuh

KESAN DIABETES KEPADA KESIHATAN?
  • Buta
  • Kerosakan buah pinggang
  • Sakit jantung-merosakkan saluran darah dan saraf
  • Lumpuh
  • Darah tinggi
  • Menjejaskan Keupayaan Seksual
  • Penyakit saraf - Ini boleh mengakibatkan pesakit hilang deria di bahagian kaki dan tangan. Ia tidak dapat merasai sakit, panas dengan itu boleh mencederakan diri sendiri tanpa disedari.
  • Jangkitan yang menyebabkan Gangrene (tisu-tisu mati) yang boleh mengakibatkan kehilangan kaki.
  • Tidak sedarkan diri.
  • Kalau tidak dirawati dengan serta merta, pesakit boleh maut.


Jika anda atau ibu bapa anda atau orang yang anda sayangi merupakan salah seorang penghidap Diabetes, jangan khuatir, kami ada PENAWAR untuk menangani masalah penyakit sensasi ini.....

ATASI KENCING MANIS DENGAN VITAMIN SHAKLEE




GLA COMPLEX

 - menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.Ia amat membantu dalam mengurangkan simpton kesakitan saraf bagi pesakit diabetes neuropathy.

B COMPLEX

 - menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

ZINC COMPLEX

- Kajian menunjukkan bahawa zink, elemen yang penting untuk mendorong pengeluaran enzim. Zink juga adalah satu keperluan untuk terlibat dengan metabolisme gula darah kerana zink merupakan pemangkin semulajadi untuk pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

VIVIX

- Vivix merupakan satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu Penyakit Kencing Manis, Penyakit Jantung dan Darah Tinggi.

Vivix merupakan salah satu produk Resveratrol. Resveratrol telah mendapat banyak perhatian dari pakar atas manfaat antipenuaan dan memerangi penyakit dengan bertindak . Resveratrol mempunyai antioksida yang tinggi, melindungi badan daripada radikal bebas. Resveratrol juga dipercayai akan memberi manfaat kepada Penyakit Diabetes dalam laporon perubatan. Ia juga membantu memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imun, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan.

Vivix ini bertindak dengan 4 cara:

1) Mempertahankan dan menguatkan integriti sel
2) Memberi tenaga kepada sel
3) Membaikpulih Sel yang rosak
4) Meningkatkan prestasi dan fungsi sel

Jika ada bajet lebih, memang sangat disarankan untuk mengambil VIVIX sebgai penawar kencing manis anda.


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

Friday, December 26, 2014

OFFLINE SELLING SKILLS



Assalamualaikum.......

Cerita petang ni berkaitan dengan kelas online lagi.... wah banyaknya kelas kan..... best sangat. Sebab dengan kelas le kita banyak dapat info berguna. Kita boleh perbaiki mana yg kurang. Hari ni ija nak cerita, OFFLINE SELLING SKILLS BY MASTER AZILA, cerita macam mana nak market product kita.

Apa yang anda faham dengan offline selling?
  • Jual secara live
  • Face to face
  • Direct selling


Selain kita jual secara offline,tips dibawah juga di kira offline

  • Berikan Jaminan Wang
  • Minta dan Gunakan Testimonial Pelanggan
  • Maksimakan Penggunaan Kad Perniagaan Anda
  • Blog
  • Lancarkan event
  • Berikan Hadiah
  • Kongsikan Info
  • Emel
  • Tulis dan Kongsikan Profil atau Kisah Anda
  • Sokong Badan Kebajikan
  • SMS Pelanggan Anda
  • Iklan Banner atau Bunting
  • katalog

1)      Berikan Jaminan Wang Dikembalikan
Sekiranya anda yakin dan per&*caya dengan produk atau perkhidmatan anda, berikan jaminan anda. Tawarkan pemulangan wang jika mereka tidak berpuashati dengan apa yang anda berikan kepada mereka. Anda akan menarik lebih ramai orang untuk mencuba produk atau perkhidmatan anda dan biasanya mereka tidak akan meminta wang untuk dipulangkan sekiranya ianya bagus untuk mereka.

2)    Minta dan Gunakan Testimonial Pelanggan
Manusia lebih yakin bila mereka membaca pengalaman orang lain yang mendapat pengalaman yang bagus menggunakan produk atau perkhidmatan anda. Adalah lebih baik sekiranya anda dapatkan testimoni bergambar, selalunya untuk produk-produk kecantikan di mana akan terdapat perbezaan antara sebelum dan selepas menggunakan produk tersebut.

3)    Maksimakan Penggunaan Kad Perniagaan Anda
Adakah anda biasa menerima kad perniagaan yang hanya menulis nama seperti “Aminah binti Abu, pengurus, Syarikat Aminah Bersaudara…?” Tetapi adakah anda tahu apakah perniagaan Aminah binti Abu? Gunakan kad perniagaan anda untuk menyampaikan maklumat atau mesej tentang apakah jenis perniagaan anda atau apakah kepakaran anda supaya mudah untuk pelanggan merujuk kepada anda bila diperlukan nanti. Biasakan memberi 2 keping kad perniagaan apabila anda memperkenalkan diri kepada orang lain dan katakan yang anda sengaja berikan 2 kad untuk mereka berikan kepada orang lain yang mungkin perlukan perkhidmatan anda. Ini adalah cara pemasaran paling mudah dan berkesan kerana orang lain yang akan menolong mempromosikan perniagaan anda.

4)    Blog
Sekiranya anda merasakan yang anda tidak mahir menulis untuk laman web, apa kata gunakan blog. Ia adalah cara percuma dan mudah untuk anda berkongsi kepakaran anda. Blog yang bagus akan membuatkan anda popular dan mempunyai pengikut di dalam bidang kepakaran anda. Teknologi blogging yang paling banyak digunakan hari ini adalah seperti Blogger atau WordPress kerana ianya adalah percuma!

5)   Lancarkan event
Cara ini ialah yang paling mudah untuk anda menjana database pelanggan dan dapatkan maklumat pelanggan agar anda dapat gunakan maklumat tersebut untuk tawaran kempen pemasaran di masa hadapan. Gunakan sistem sms, blog, laman web, Facebook atau siarkan di akhbar untuk memaklumkan tentang event anda.

6)   Berikan Hadiah
Ini adalah cara yang juga mudah dan murah untuk membuat pelanggan setia kepada anda. Contohnya anda boleh berikan shakers atau hadiah lain sekiranya mereka setia. Ini juga adalah cara anda untuk menunjukkan yang anda menghargai mereka.

7)    Kongsikan Info
Apa yang anda ketahui tentang perniagaan anda kadang-kadang merupakan maklumat yang sangat bernilai kepada orang lain. Tetapi bukanlah maklumat rahsia perniagaan anda, hanya maklumat umum atau informasi yang mungkin berguna kepada orang lain. Berikannya secara percuma. Tuliskan artikel di blog, laman web atau laman social anda seperti Facebook, kongsikan kepada orang lain tentang apa yang anda tahu tentang bidang yang anda lakukan.
Contohnya sharekan tentang maklumat produk. So keep on sharing.. Jangan risau jika ada orang lain meniru anda, anda ada ilmu dan pengalaman yang tersendiri, orang lain belum tentu mempunyai ilmu atau pengalaman yang sama.

8)    Emel
Mengirimkan emel kepada bakal pelanggan anda dan memberikan panduan, tips atau memberikan perkembangan terkini tentang produk atau perkhidmatan anda akan membuatkan mereka tertunggu-tunggu berita daripada anda.

9)    Tulis dan Kongsikan Profil atau Kisah Anda
Ya, pelanggan suka mengenali latar belakang pengasas atau pemilik sesuatu perniagaan, apatah lagi anda yang mungkin pernah gagal dan hari ini lebih Berjaya. Ia memberikan inspirasi dan meningkatkan nilai diri anda. Jangan fikir yang anda belum menjadi orang yang Berjaya. Anda mungkin lebih berjaya daripada ramai mereka yang gagal di luar sana.

10)   Sokong Badan Kebajikan
Tuliskan di kad perniagaan serta pejabat atau perniagaan anda yang anda menyokong badan kebajikan mana serta  sediakan tabung derma untuk pelanggan anda turut serta membantu bersama-sama anda. Pelanggan suka ahli perniagaan yang pemurah.

11)   SMS Pelanggan Anda
Apa perasaan anda sekiranya setiap tahun, kedai kek berdekatan dengan rumah anda mengirimkan SMS 1 hari sebelum harijadi anda dan paling awal mengucapkan selamat hari jadi serta menawarkan voucher diskaun pembelian kek kepada anda? Sistem SMS yang bagus seperti www.ETSI.com.my  dapat membantu anda untuk memprogramkan sistem automatik dengan nama pelanggan bagi menghantar SMS dengan lebih efektif.

12)   Iklan Banner atau Bunting
Tahukah anda cara paling cepat untuk menguasai wilayah perniagaan anda adalah melalui pengiklanan banner. Pasang sekurang-kurangnya 30 unit banner disekitar kawasan yang strategik di kawasan daerah atau bandar berhampiran. Anda pasti akan di huru harakan oleh panggilan dari pelanggan nanti. Masalah iklan banner adalah kosnya yang agak mahal disamping kos lesen untuk gantung banner dari pihak berkuasa majlis. Masalah ini boleh diselesaikan dengan menempah banner di tempat yang betul, kos lebih murah pada kualiti terbaik.


Skrip ayat yang power adalah ayat yang mampu membuatkan prospek tak senang duduk

Ayat Power Promosi Produk

Anda anda sedang tercari-cari formula ayat power yang boleh membantu anda membuat jualan di Facebook.

Ayat Power Promosi Produk

Anda dah cuba pelbagai skrip tapi masih belum menjadi? Sebenarnya anda tidak perlu risau langsung.

Pemasaran adalah melibatkan eksperimen atau bahasa mudahnya try and adjust. Tidak bermakna anda cuba sekali je terus menjadi dan meletop.

Ayat Power Promosi Produk
Orang yang sudah berjaya selalu akan menceritakan kisah kejayaannya dan menutup kegagalan mereka yang lampau. Bagi saya patutnya kisah kegagalan itulah yang patut diceritakan agar orang lain tidak mengulanginya.


Ayat Power Promosi Produk
Walaubagaimanapun apa jua panduan yang anda baca tindakan pertama yang anda perlu lakukan adalah test test test. Jangan letak harapan terlalu tinggi pada pertama kali test. Beri masa pada diri anda.

Lama-lama kelamaan anda akan temui sentuhan anda sendiri dan waktu itulah jualan bisnes anda akan MALATOP!

Ini adalah nasihat ikhlas dari saya:

1. Dapatkan panduan
2. Test test test
3, Adjust adjust adjust
4. Temui sentuhan emas sendiri
5. Bisnes anda pasti MELETOP!

In shaa Allah. Jangan lupa mohon pada Allah swt pulak.

Ayat power sahaja tanpa izin Allah swt tak akan memberikan hasil.

Doa dulu, “Ya Allah, saya nak guna ayat power untuk promosi produk saya. Permudahkanlah ya Allah. Tolong jualkan produk saya dengan penggunaan ayat power ini. Amin”.
Lepas tu buatlah promosi in shaa Allah.
Cubalah!


Dalam bisnes, strategi nak menggunakan viral marketing ini perlu ada;

1 – Produk yang kuat daya penariknya

Produk yang hebat akan mudah menarik pelanggan mencuba atau membelinya. Tanpa produk yang hebat, sangat susah untuk memuaskan hati pelanggan. Jadi kita sudah pun mempunyai produk hebat,kuat nama segah usianya.

2 – Pastikan pelanggan berpuashati dengan servis anda

Anda wajib ada knowledge dalam setiap produk. Senang untuk berbicara terus dengan bakal pelanggan. Jika pelanggan tadi berpuas hati, anda tidak perlu bersusah-payah meminta pelanggan menghebahkan mengenai produk dan perniagaan anda. Mereka akan membuat semua itu tanpa anda meminta, apatah lagi disogok.

3 – Sistem penhantaran yang terpuji.

Sistem penghantaran adalah sesuatu yang penting dalam perniagaan. Anda kekurangan pada bahagian ini, maka dikhuatiri akan pincanglah strategi ini nanti.

Maksudnye,anda perlu pastikan servis penghantaran dan penerimaan anda tip top.jangan delay. Takut kalau kumpul order customer lari ke orang lain. Distributor ramai diluar sana. Hehe..

Hari ini pelanggan membuat pesanan, semalam sudah sampai. Erk? Boleh gitu? Hehehe.

4 – Kecekapan mengurus pelanggan (customer service)

Yang terakhir adalah cara anda mengurus pelanggan-pelanggan anda. Pelanggan yang dilayan dengan baik akan menjadi orang yang sangat suka bercakap mengenai anda. Selalulah tanya khabar, sekadar cipta hubungan mesra..supaya dia sentiasa ingat anda..ingat shaklee,ingat anda..
Perkhidmatan pelanggan luar biasa

Perbuatan seperti mengangkat telefon sebelum deringan yang ketiga, serta melayan pelanggan dengan penuh sopan dan mesra, adalah cara yang terbaik bagi membuatkan mereka selesa dengan kita.

Dalam emel pula, kita seharusnya biasakan diri untuk melayan kerenah pelanggan dengan menggunakan bahasa yang baik. Sebagai contoh, pastikan kita membalas emel pelanggan dalam masa yang singkat. Elakkan daripada membiarkan mereka terus menunggu. Apabila mereka menunggu, maka bahagian sokongan (support) bisnes kita akan dipandang rendah.


Item 1 produk kita xplu cakap lagi,mmg bagus

2,jaga servis anda sentiasa

3.penhantaran

4.cekap

Conclusion,customer akan loyal dengan kita..amalkan tips ni semua..

Ayat mmg perlukan diri anda untuk practise

**Anda perlu setkan siapa golongan customer yang anda mahu sesuai dengan ilmu yang anda ada, Cara bercakap tidak perlu serius sekadar bersembang untuk wujudkan keserasian... tetapi fokus mesti ada. After a while selepas 5 minit macam tu, baru anda boleh start enjin vitamin anda.... tp tetap bersahaja.

Sekian............
Continue Reading

Tuesday, December 23, 2014

TIPS MUDAH MEMILIH SET PENYUSUAN SHAKLEE

CARA PALING MUDAH MEMBANTU ANDA MEMBUAT PILIHAN CADANGAN SET PENYUSUAN......





SET PILIHAN:-

SET 3M
  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Alfalfa
  • Ostematrix
  • ESP
Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?
  1. Ibu kepada bayi kembar
  2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
  3. Ibu yang nak kumpul stok.
  4. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
  5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.

SET B
  • Vitalea
  • B complex
  • Vitamin C
  • Alfalfa
Siapa yang perlukannya?
  1. Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
  2. Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
  3. Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.

SET E
  • Vitalea
  • B complex, 
  • Vitamin C 
  • Alfalfa
  • Ostematrix
Siapa yang sesuai ambil?
  1. Ibu yang sering keletihan melampau.
  2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
  3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
  4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.

SET EU FOUR PACK
  • Vitalea
  • B complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix.
Siapa yang sesuai ambil?
  1. Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
  2. Ibu yang keletihan.
  3. Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
  4. Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.

Untuk Set B dan Set Eu Four Pack, anda juga boleh add on dengan ESP.

Ada apa dengan ESP??
Kenapa pula ibu menyusu perlu ambil ESP??
Komposisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


FUNGSI VITAMIN

VITALEA:-
- Multivitamin lengkap dengan zat besi. Mengikutbkajian setelah bayi berusia 6 bulan, kandungan zat besi dalam susu ibu menurun. Pengambilan Vitalea dapat membantu mengekalkan kandungan zat besi yang diperlukan.

B COMPLEX
-  Bertindak sebagai penenang. Ia menghilangkan stress yang menjadikan ibu lebih rilex. Sekaligus melancarkan pengaliran susu.

VITAMIN C
- Meningkatkan imunisasi ibu. Bagi yang minum susu ibu juga mendapat manfaat imunisasi dan meningkatkan antibodi anak. Luka ibu cepat sembuh.

ALFALFA
- Pengalak susu utama, menjadikan susu lebih creamy kerana kandungan lemaknya dan menjadikan anak cepat kenyang. Ibu juga mudah lawas dan anak tidak kembung.

OSTEMATRIX
- Sumber kalsium magnesium, mengekalkan paras kalsium dalam darah dan mengelakkan susu merundum semasa haid. Memberikan rasa segar berpanjangan. Bantu mengekalkan tenaga

ESP
- Protein susu terbaik dalam bentuk serbuk melancarkan pengairan susu. Mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal kadar paras kolestrol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Anak juga membesar mengikut kadar tumbesaran yang memberangsangkan.


TIPS:-
Untuk kesan yang optimum, sila amalkan tips seperti di bawah
- Kosongkan payudara setisp 2-3 jam (pam atau menyusu)
- Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari
- Banyakkan berdoa, semoga dipermudahkan.


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

Monday, December 22, 2014

VITAMIN CANTIK DIPROMOSIKAN GABUNGAN MELETOP!



Jimat... jimat.... jimat.......
Vitamin Cantik di promosikan
- Collagen Powder beli 3 percuma 1
- Vitamin C beli 6 percuna 1
-beli 2 5%offer
- Vitamin E Beli 6 percuma 1
- Beli 2 5% offer
- Dengan setiap 1 pembelian pun masih boleh dapatkan dengan harga promosi.
Apa tunggu lagi
Pilihan ditangan anda
Buatlah pembelian bijak

Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

Saturday, December 20, 2014

RAHSIA KEMERIAHAN SUSU DENGAN SET PENYUSUAN SHAKLEE

Adakah anda tercari-cari Cadangan Set Penyusuan yang membantu memeriahkan susu badan anda... keperluan anda pulak mengikut bajet kewangan anda. Jangan risau segalanya kami ada!

set penyusuan bajet

Cadangan Set Penyusuan bajet yang Ija maksudkan ialah:-

ALFALFA - Alfalfa (Bagus untuk menggalakkan susu)
ESP - Energizing Soy Protein [sumber protin berkualiti tinggi yang lengkap dengan 9 asid amino penting. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu)


KELEBIHAN ALFALFA & ESP DALAM PENYUSUAN:-

ESP:
Semasa menyusu, badan ibu memerlukan lebih protin dan kalsium. Dengan pengambilan ESP, secara tidak langsung ibu-ibu menyusu boleh mencukupkan keperluan protin harian. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Protein juga adalah blok bangunan untuk pertumbuhan bayi. Susu ibu mengandungi protein yang sempurna untuk bayi, dan protin akan diambil dr dalam diet anda untuk diberikan kepada bayi anda. Tapi perlu diingatkan ESP bukan lah semata-mata memperbanyakkan susu, tetapi ianya merupakan suatu bonus kepada badan ibu itu sendiri untuk menghasilkan susu badan yang cukup. Ianya adalah untuk mengisi kekurangan sumber nutrisi yang tidak diambil oleh ibu di dalam pemakanan mereka setiap hari.

Di samping menggunakan ESP sebagai makanan tambahan, ibu-ibu mendapati kulit mereka lebih gebu, halus dan cerah dari yang sebelumnya. Protein diperlukan untuk membaiki tisu dan pembinaan tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk mengekalkan kehidupan. Protein juga bahan utama yang digunakan untuk "menggantikan" sel-sel mati. sebab itu lah ibu-ibu mendapati kulit mereka lebih segar dan cantik selepas pengambilan ESP.

ALFALFA:
Selain sebagai milk booster, alfalfa juga membantu keintiman wanita. Alfalfa membantu untuk membuang toksik dalam badan, merendahkan kolestrol dan membuatkan badan ibu lebih ringan dan segar.


KELEBIHAN ESP SELAIN PENYUSUAN:-
  • Kulit semakin cantik, gebu, halus dan berseri
  • Parut di muka jadi pudar
  • Tenaga berpanjangan pagi ke malam
  • Kurang letih 
  • Memberi rasa kenyang yang agak lama, sesuai bagi ibu yang nak menghilang berat badan
  • Sistem perlindungan badan semakin bagus (menguatkan imun sistem)
  • Mengawal paras kolestrol
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat
  • Penyerapan vitamin lain lebih baik dengan ESP
  • Mengurangkan alergik

KELEBIHAN ALFALFA SELAIN MEMBANTU PENYUSUAN:-
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Mengawal kolestrol dalam darah
  • Membuang toksik dalam badan
  • Mengurangkan masalah gastrik
  • Membantu merawat keputihan
  • Mengelakkan bau badan (tak payah beli deodorant)
  • Mengurangkan asthma
  • Memberi kesan 'Kacip Fatimah'
  • Meningkatkan kesuburan
  • Juga, hubungan suami isteri menjadi lebih HOT!


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

INGIN KURUS, LANGSING DAN KEKAL MENAWAN DENGAN CADANGAN SET KURUS SHAKLEE

Assalamualikum....

Hari ni Ija nak kongsikan ngan korang cara betul untuk korang dapatkan kembali bentuk badan menawan dan berat badan yang IDEAL. Pernah tak korang mencuba produk kuruskan badan?

Pelbagai produk dipasaran yang berkaitan dengan Set Kurus menarik ramai untuk mencuba mendapatkan badan yang kurus, langsing dan menawan. Kalau di Shaklee ni kita kena fahami konsep kalau ingin kurus dengan berjaya. Bukan main redah je! Sebab kalau kita main ambil je, bila tak berjaya mulalah salahkan vitamin tu.

Nak tau konsep kurus yg berkesan.....




Ianya merangkumi tiga langkah mudah iaitu DETOX, BAKAR LEMAK dan juga BINA BADAN, baru le bila kita kurus tidak ada kesan gedebeh ataupun kendur sana sini.

BUANG
Herb Lax
FUNGSI:- membuang lemak dan toksin

BAKAR LEMAK
Omega Guard
FUNGSI:- pemecah  dan pembakar lemak

BINA BADAN:-
ESP
FUNGSI:- membina otot dan elak kulit mengedebeh

Cadangan Set Kurus Shaklee ini biasa di gunakan bersama Cadangan Set Bersalin atau Set Berpantang shaklee bagi membantu para wanita mengembalikan tubuh idaman.


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

Friday, December 19, 2014

CADANGAN SET KURUS BAJET

Cadangan set kurus bajet untuk mereka yang bajet rendah tapi ingin kuruskan badan.

Cadangan Set Kurus Bajet

HERB LAX
  • pembersihan najis tersekat
  • merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau yang tersimpan lama
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel management)
  • kempiskan perut
  • membantu mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan di dalam air panas sebagai minuman teh herba

Bagaimana Lemak Omega-3 boleh membakar lemak?
  • Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis) 
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untukmengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan 
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda) 
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemakuntuk tenaga 
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak —> Anda boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda 
  • Lemak omega-3 boleh ditemui dalam salmon, flaxseeds, kacang, Omega-3 tambahan dan lain ini 79 makanan sumber lemak Omega-3 

3 cara Omega-3 lemak akan membantu anda mengurangkan berat badan:-
  • Lemak omega-3 membantu anda mengawal kelaparan anda dengan menstabilkan paras gula darah anda 
  • Satu kajian Australia menunjukkan bahawa apabila orang yang mengikuti program senaman mengambil omega-3, menunjukkan pembakaran lemak yang lebih tinggi berbanding dengan orang yang bersenam tanpa pengambilan omega 3 
  • Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang pembentukan lemak badan hodoh dan kajian ini juga menyatakan bahawa Omega-3 lemak menggalakkan pembakaran lebih lemak Kesimpulannya, Omega membantu anda mengurangkan selera makan di samping membakar lemak dengan lebih cepat.

testimoni #1
testimoni #2


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

CADANGAN SET BERSALIN TERBAIK




Cadangan Set Berpantang Shaklee ni adalah alternatif kepada jamu atau maajun yang dianggap ‘panas’ dan tak berapa sesuai untuk bayi terutama yang menyusu badan. Kini ramai ibu-ibu yang mula mengambil berat tentang kesihatan selepas bersalin bukan saja untuk diri sendiri malah kesejahteraan si bayi iaitu dengan menyusukannya dengan susu ibu.

Suplemen Shaklee yang dicadangkan untuk ibu yang baru bersalin ini bukan saja baik untuk ibu dari segi pemulihan tubuh dan emosi tapi juga dari segi penyusuan sendiri.

Set Bersalin ini terdiri dari:
VITALEA

Multivitamin dan multimineral yang membekalkan 28 jenis nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Ia mengandungi Beta Karotena untuk pemulihan dan perkembangan tisu; kalsium,, fosforus dengan vitamin C & D untuk kesihatan tulang dan penyusuan; Biotin dan Panthotenic Acid untuk metabolisma lemak dan Vitamin B12 untuk pembentukan sel darah merah. Maklumla ibu baru bersalin pasti banyak kehilangan darah

B COMPLEX

B Complex lengkap dengan 8 jenis vitamin B untuk kesihatan sarafs dan juga anti-stress. Ibu baru bersalin biasanya mengalami sedikit tekanan perasaan yang jika tak dibendung boleh membawa kepada meroyan. Berada dalam keadaan tertekan juga boleh memberi kesan kepada susu badan.

VITAMIN C

Vitamin C penting dalam penjagaan kolagen tubuh. Vitamin C membantu penyerapan zat besi bagi mengelakkan anemia di kalangan ibu baru bersalin. Ia juga penting untuk mencegah selesema.

ZINC

Kekurangan zinc menjadikan luka lambat sembuh, dan ia juga berkait dengan tekanan selepas bersalin. Zinc juga membantu mengelakkan jangkitan pada luka serta mengelakkan rambut gugur.

Ibu yang memilih untuk berpantang dengan set bersalin Shaklee boleh juga mengambil suplemen2 lain seperti

ESP

Ibu baru bersalin memerlukan protein untuk membina kembali tisu-tisu dan memulihkan badan selepas selepas bersalin. Protein juga penting dalam penyusuan susu ibu.

OSTEMATRIX

Gabungan kalsium-magnesium-vitamin D dan mineral2 lain bukan saja baik untuk tulang dan gigi malah membantu dalam pembentukan sel darah dan mengelakkan sembelit.

ALFALFA COMPLEX

Digunakan sejak berzaman sebagai milk booster (tapi awas jika bayi mengalami jaundis, tangguhkan dulu pengambilan alfalfa)

LECITHIN

Lecithin membantu ibu menyusu mengelakkan dan merawati bengkak susu.


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

NAK TAHU CARA KURUS YANG BETUL DAN SEMEMANGNYA BERKESAN!



Cara Makan Set Kurus Shaklee: Nak Tahu Cara Yang Betul?

Kembali kurus adalah idaman ramai orang terutama wanita. Mereka nampak lebih cantik apabila kurus. Tapi bagi saya, salah satu bonus bila kurus adalah sebab nak jadi lebih sihat. Betul tak? Saya tak kata, kalau gemuk tak sihat, tapi kebanyakan penyakit datang bila berat badan berlebihan. Kesuburan seseorang wanita juga berkurang. Menjadi kurus adalah langkah baik untuk lebih sihat.


Kenapa pilih Set Kurus Shaklee.
Sebab

1) Set kurus Shaklee telah menjadi pilihan ribuan orang. Kenapa? Of course la sebab paling utama adalah set kurus Shaklee ni SELAMAT dan SEMULAJADI. Takde orang yang perlu risau tentang kandungannya, sebab Set Kurus ni adalah HALAL dan ada KELULUSAN KKM. Inilah 2 perkara paling orang pentingkan sebab banyak sangat produk untuk kurus dan kelansingan yang merbahaya di pasaran. Ada yang takde kelulusan KKM, ada yang guna bahan terlarang. Ish..Ish.. Bahaya tu.

2) Cara penurunan berat badan adalah secara sihat. Bukannya bila makan Set Kurus, kita boleh hentam makan semua benda. Kawal makan dan melakukan aktiviti yang membakar kalori adalah BASIC. Bukan kita tinggalkan makan terus. No. No. No. Tapi, kita kurangkan portion makan. Kurangkan karbo (nasi, mee, dll), lebihkan protein (lauk pauk)

Satu lagi. Penurunan berat apabila ambil Set Kurus Shaklee nampaknya agak perlahan. TAPI tidak akan kembalikan berat asal jika betul caranya. Jangan expect penurunan mendadak ye, sebab ia adalah tidak sihat.

Apa yang ada dalam Set Kurus Shaklee?


Set Kurus Shaklee menggunakan konsep Bakar - Buang - Bina untuk mengurangkan berat badan penggunanya. Apa itu Bakar? Apa Itu Buang? Apa itu Bina?






Konsep 1 : Bakar.


Bakar yang dimaksudkan adalah bakar lemak. Ada juga orang gelarkan cairkan lemak. Produk yang berkesan untuk cairkan lemak dalam badan adalah Lecithin. 


Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak lemak degil, ia akan'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.


Konsep 2: Buang


Konsep buang atau detoks ini sangat penting setelah fungsi bakar berlaku. Apabila lemak telah dipecahkan dari dalam badan, ia harus di bawa keluar melalui pembuangan najis supaya tidak tersimpan dalam badan. Produk shaklee yang sangat sesuai untuk fungsi ini adalah Alfalfa.



Konsep detoksifikasi dalam usus ini sebenarnya memberi banyak kelebihan. Bukan sahaja dapat kurangkan berat badan, ia juga dapat mengembalikan tenaga dan mengurangkan risiko barah.


Konsep 3Bina



Setelah lemak disingkirkan, otot badan perlu dibina semula supaya mengurangkan kesan geleber pada badan akibat lemak yang dibuang. Bagaiman nak bina semula? Dengan protein rumusan khas dari Shaklee iaituCinch.


Kebaikan Cinch Shake
  • Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
  • Powered by Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
  • Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak (lean muscle).

Pada waktu inilah, ramai pengguna merasa confuse, setelah berminggu menggunakan Set Kurus Shaklee, tetapi tiada pengurangan dari segi berat badan. Jangan risau, ia NORMAL. Kenapa saya kata normal?
Sebab berat statik itu adalah disebabkan pembinaan otot pada badan. TETAPI, anda akan mengalami INCHLOSS ataupun dengn kata lain, pinggul mengecil, peha mengecil dan lengan juga jadi slim. Baju lama dan seluar jeans lama BOLEH PAKAI SEMULA. Best kan???


Lihat perbezaan berat lemak dan berat otot. Walaupun berat anda STATIK, tetapi anda akan nampak slim sebab lemak lebih besar dari otot walaupun beratnya SAMA. Teruskan makan Set ini, dan anda pasti TERUJA.

TESTIMONI


testimoni #1

testimoni #2

testimoni #3

testimoni #4


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading

Thursday, December 18, 2014

SELAIN KURUS, MASALAH BAU DAN KEPUTIHAN TELAH TIADA

Assalmualaikum..............

Ija nak cerita ngan korang satu TESTIMONI LECITHIN..... cust mesej ija, bg tau masalah BAU dan MASALAH KEPUTIHAN dia dah TIADA lagi selepas dia mengamalkan LECITHIN. Bestnya ija dengar..... sebab ija dah membantu cust ija merawat dan atasi masalah  bau dan keputihan selain untuk kurus.

Suami tak habis-habis puji dirinya...... kalau dulu nak jalan bersama-sama cukup le payah.... sekarang jalan dah tak lepas tangan... Bestnya kan dengar......... jeles kita.....

Ija dengar cerita dia pun sedih... dulu masa badan berisi, bila keluar ngan husband... orang bertanya ni akak ke adik? sekarang bila orang bertanya... dah tak segan-segan nak bg tau yg sebelah kita ni .... isteri kita....

Tu yang ija suka ingatkan korang.... jangan fikir suami ni buat tak kisah je, bila badan kita berisi..... dia seboleh-bolehnya nak kita sentiasa cantik dan menarik pada pandangan matanya. Bila bawa keluar....... dan kenalkan kepada rakan-rakan dia pun tak segan...........


TESTIMONI LECITHIN




Kebaikan Lecithin Shaklee

  • Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
  • Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
  • Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  • Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
  • Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 
  • Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
  • Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
  • Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Continue Reading