Monday, February 1, 2021

IKAN SIAKAP MASAK KENGSOM

IKAN SIAKAP MASAK KENGSOM!



Bahan bahan:

1 ekor ikan siakap

1/2 biji nenas

Kangkung

2 batang serai - ketuk

1 biji limau nipis

Garam

Gula

Bahan kisar:

2 tangkai cili merah

8 tangkai cili padi

1 biji bawang besar - sederhana besar

6 ulas bawang putih

Sedikit belacan

1 inci kunyit hidup


Cara cara:

1. Masukkan bahan kisar dan air secukupnya ke dalam periuk. Masak hingga mendidih.

2.Masukkan nenas dan serai. Masak hingga mendidih seketika, sebelum dimasukkan ikan.

3.Setelah ikan masak, masukkan garam dan gula.

4.Tutup api dan masukkan kangkung kerana mahu kangkung yang masih rangup.

5.Masukkan perahan jus limau. Kacau rata. Sedia untuk dihidangkan.


Nota:

Masakan Thailand, mesti ada masam, manis dan pedas.

*** resepi asal dari blog azie kitchen. TQ



Continue Reading

Saturday, January 30, 2021

VITAMIN C SHAKLEE

VITAMIN C SHAKLEE TAHAN SEHINGGA 6BULAN?

Yes, kita rasa Vitamin C Shaklee ni la satu satunya Vitamin C yg superjimat tau! sebotol 180 tablets


Dengan VITA C SHAKLEE SUSTAINED RELEASE,

✅ sangat penting dalam membantu tingkatkan sistem imun tubuh badan 

✅ sangat efektif dalam mengawal pertumbuhan jerawat.

✅ pengambilan secara konsisten dapat memudarkan parut & mencerahkan serta melembutkan kulit.

✅ melambatkan proses penuaan (mengekalkan awet muda).

✅ membantu menyekat pigmentasi penyebab utama jeragat.

✅ membantu melindungi kulit dari sinaran UV matahari, secara tak langsung boleh mencegah sunburn tau 🥵


Buat pengertahuan semua... Vitamin C Shaklee abis Stok kat HQ...tpi korang jangan risau... dengan Kak Ija masih lagi ada stok ye. 






Untuk order , terus contact kita okay 💖

www.wasap.my/60193036830/NakVitaC

Continue Reading

TERIMA KASIH PWB ADAKAN BENGKEL BUNGA SABUN

Sambungan kisah hari tu ye.... macam mana kak Ija boleh terjebak dengan bunga sabun.....

Hari ni Kak Ija nak cerita pulak macam mana Kak Ija boleh belajar buat bunga sabun ni. Benda yang kita tak jangka sama sekali kan. 

Selepas Kak Ija dapat bunga sabun tu...... 2 minggu kemudian PWB (persatuan wanita berjaya) adakan bengkel bunga sabun dekat dewan rumah akak. Kehadiran adalah terhad. tak silap satu bengkel 30 peserta je. Kena daftar online. Akak tak nak lepaskan peluang.... akak terus daftarkan diri.

Bengkel ni dianjurkan oleh Adun Bandar Utama YB Jamaliah. Tujuan bengkel ni diadakan nak bantu suri rumah jana pendapatan dengan program-program yang mereka telah anjurkan. Setiap bengkel yang kita hadiri tak bayar pun. Semua disediakan PERCUMA. Jadi terpulang lah dengan kalian nak manfaatkan bagaimana dengan ilmu yang telah korang pelajari tu.

Ni sekitar Bengkel bunga sabun yang Kak Ija join setahun lepas. 

Alhamdulillah. 




Cikgu Bunga Sabun
























Continue Reading

Tuesday, January 5, 2021

MACAM MANA TERJEBAK DENGAN BUNGA SABUN

Hari ni tetiba mood berbunga-bunga nak cerita dengan korang semua macam mana Kak Ija boleh terjebak dengan bunga sabun ni....

Asalnya Kak Ija dapat bunga daripada sahabat Kak Ija sempena hari jadi je, tak silap tahun 2019. Setahun dah berlalu. Bunga pun masih ada lagi terletak elok.... bunga sabun yang Kak Ija dapat cantik sangat bau dia pun wangi.




Seronok sesangat bila dapat hadiah yang kita x pernah jangka kan. Terima kasih sahabat!




Masa Mula dapat bunga sabun ni kepala ligat duk fikir... macam mana sabun boleh jadi bunga ye🤔🤔🤔 diaorg kikis² ke nak bentukkannya jadi sekuntum bunga😒

HEBAT!!!

Masa otw balik KL.... bunga tu Kak Ija pegang je. Kak ija tgk satu persatu bunga tu. Tengok kejadian bunga tu macam mana. 

Sampaikan terdetik nak belajar macam mana buat bunga sabun ni...

Sebelum tido... boleh buka you tube lgi  baru tau depa buat bunga sabun macam mana☺☺😚

Tak pe..nanti kita sambung pulak... macam mana kak ija boleh belajar bunga sabun. Kat mana.. dengan siapa. Jom follow cerita kak ija ni😀


Continue Reading

Saturday, November 2, 2019

PROMOSI ESP DAN TESTIMONI ESP SHAKLEE

PROMOSI SEPANJANG BULAN NOVEMBER!





Selepas saya amalkan ESP, kulit saya tidak kering lagi. Boleh kontrol nafsu makan dan ia bantu Gee semasa sahur. Tak perlu fikir menu apa nak makan. Ambil jer ESP. Dah siap.


Kenapa saya pilih ESP?

ESP membantu mencantukkan kulit muka saya. Sekadang dah kurang berjerawat dan tidak kusam lagi.
Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai produk ESP, 
klik sahaja gambar dibawah untuk hubungi Kak Ija 0193036830.

Continue Reading

Thursday, October 24, 2019

Promosi LOMBOK COWAY BERAKHIR HARI INI!



Tidak dinafikan Penapis Udara LOMBOK II telah mendapat tempat pertama di hati pelanggan & pengguna Coway. LOMBOK II antara Penapis Udara yang terlaris di Pasaran terutama di Malaysia.

Promosi last hari ini. Jom dapatkan harga jimat yg semestinya berbaloi³ tambahan dgn PERCUMA 6 BULAN PENGGUNAAN ramai yg tidak mahu lepaskan peluang keemasan ini. Ruginya jika anda hanya melihat tetapi tiada tindakan dari anda utk perlindungan kesihatan kepada keluarga anda sendiri.

Ada masa lagi sebelum office Coway tutup. Cpt³ PM/DM beri details kpd Sis. Sis akan menjalankan tugas & tanggungjawab seterusnya.

#SisIjaCoway
www.wasap.my/60193036830
Continue Reading

Wednesday, October 23, 2019

PENAPIS AIR VILLAEM COWAY

Villaem adalah produk terbaharu keluaran Coway yang dilengkapi ciri-ciri termaju untuk sesebuah penapis air. Model Villaem ini dilengkapi dengan teknologi tapisan air yang terkini, penggunaan tenaga elektrik yang rendah dan mempunyai butang kawalan suhu air.

Berikut adalah ciri-ciri baharu penapis air Coway Villaem ini:

Mempunyai tiga suhu air;
-sejuk
-suam
-panas

Mempunyai fungsi kawalan suhu air.

Anda tentukan suhu air panas anda daripada 45 c hingga 97 c.
Indikator suhu. Anda boleh ketahui suhu air dengan lebih mudah.
Indikator air. LED akan memberitahu anda tahap tekanan air.
Jika tekanan air rendah, Villaem akan mematikan pemanas/penyejuk air untuk tujuan keselamatan.
Sensor mod malam. Pemanas dan penyejuk air akan dimatikan pada sebelah malam untuk menjimatkan elektrik. Lampu juga akan dipasang bagi memudahkan anda mendekati penapis air ini.

Antara fungsi lain yang ada pada Coway Villaem ini ialah:



Sistem keselamatan tekanan air. Bantu mengurangkan tekanan air masuk, bagi menjaga prestasi sistem penapisan.
Sistem kekunci kanak-kanak. Mengelakkan kanak-kanak daripada menuang air panas ke dalam gelas.
Mod ‘Energy saving’. Berikan anda penjimatan penggunaan tenaga elektrik.
Tangki kedap udara. ‘Double seal’ memastikan tangki kedap udara untuk mengelakkan bendasing masuk ke dalam tangki simpanan air.
Harga Penapis Air Villaem
Penapis air Coway model Villaem ini boleh dimiliki dengan tiga cara pembayaran mudah iaitu,

Sewa beli pada harga RM125 sebulan
Belian terus pada harga RM3,800.00
Installment dengan kad kredit pada harga serendah RM105.50 sebulan
Mahu Beli Penapis Air Villaem?
Hubungi #SisIjaCoway di talian 0193036830 sekarang untuk mendapatkan maklumat lanjut.
Continue Reading