Monday, November 5, 2018

Tips Memilih Minyak Ikan Berkualiti Tinggi | Promosi Omega Guard Shaklee

Tips Memilih Minyak Ikan Berkualiti Tinggi







Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya


Continue Reading

Kelebihan OMEGA GUARD| Promosi omega Guard Shaklee

Promosi omega Guard
Beli 6 free 1
Beli 2 diskaun 5%
Beli satu dengan harga promosi



Dptkan omega Guard untuk masalah kolesterol, jantung dan kesihatan anda!

Sebelum tu... Jom kita baca apa kebaikkan OMEGA GUARD!

Berikut adalah kebaikan Omega Guard dalam membaiki taraf kesihatan tubuh.

➡️Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.
➡️Membantu meningkatkan kesuburan.
➡️Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.
➡️Mencegah penyakit saluran darah dan strok
➡️DHA dan EPA mampu menentang trombosis
➡️Merendahkan kepekatan darah dan tekanan darah tinggi.
➡️Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
➡️Mengekalkan tekanan darah normal
➡️Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala
➡️Merendahkan kolestrol
➡️Menghindarkan pembekuan darah didalam badan.
➡️Mengawal masalah obesiti
➡️Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion
➡️Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
➡️Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
➡️DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhr perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.
➡️DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.
➡️Mencegah penyakit alzheimer.
➡️Memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain
➡️Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.
➡️Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupuserythematosus) dan penyakit buah pinggang.
➡️Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
➡️Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.
➡️Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
➡️Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
➡️Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
➡️Memelihara fungsi-fungsi sendi
➡️Membaikpulih gout dengan berkesan.
➡️Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.
➡️EPA dan DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.



Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Thursday, October 11, 2018

Jom Detox Dengan Shaklee

Assalamualaikum

Awak dah detox ke belum?
Kalau belum jom kita detox dengan set detox Shaklee

Best ooooo

Set ni boleh buat korang membuang 3-4 kali sehari
Tpi bukan CR menyakitkan korang MCM suplemen lain
Yg terpaksa korang berlari2 ulang alik ke toilet
Set Ni bantu lancar proses pembuangan korang tu

Yg bayk toksin
Lagi banyak proses pembuangan berlaku 💩💩

Alhamdulillah

Hari ni hari ke.4 kak Ija on diet, berat badan kak Ija dah susut 1.8KG.

Susut inci pun akak dah rasai. Bila pakai baju dan seluar terasa longgar. Bestnya!

Korang?


Set detox shaklee

Set kurus Shaklee, bagaiman nak kurus, cara kuruskan badan
Set kurus Shaklee

Bagaimana nak turun berat badan
Breakfast

Bagaimana nak kurus
Lunch

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Cara Nak Jahit Bantal Viral Kedai ECO

Hai hai hai

Hari ni mood kak Ija nak Share Ngan korang MCM mana nak jahit bantal Viral Kedai ECO tu...


Mula-mula,

Sediakan karpet Dr kedai Rm 2. Mesti ada dua depan dan belakang
Bantal viral
Karpet 
Kedua

Fiber, span, kekabu untuk isi dalaman. Kalau x ada benda ni g beli. BeangB dan krim gunting benda wajib ada 😀😁😂

Bantal viral
Fiber untuk isi dalaman
 Ketiga

Cantumkan kedua karpet tu begini... Dan jahit.
Kak Ija sembat je bagi kemas....

Bantal viral
Bantal viral
 Boleh lihatkan... MCM mana akak jahit....

Kalau ada mesin jahit.... Jahit Ngan mesin jahit pun boleh. Guna mesin... Korang perlu teman-teman sikit. Sebab permukaan nya tebal bila dah bercantum

Tinggalkan ruang sikit... Untuk isi dalaman dia

Dah siap penuhkan dalamannya..... Sila jahit balik perit nya BG tertutup rapat. Kalau terdedah abis berterbang2an isi perutnya tadi.


Bantal viral
Bantal viral

Bantal viral
Bantal viral
 Akhir sekali...

Kejadiannya rupa ni... Cantikkan..

Ke.koramg tgk x cantuk. Sapa cakap x cantik..... Akak x Moh kawan Ngan korang 😢😭



Hah Tu je perkongsian akak petang ni

Kan dah DPT.satu ilmu. Boleh buat income kalau kita rajin

Ni pun akak jual.. nak order... CR je akak!


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Bantal Viral - Kedai ECO

Kalau dah kreatif kan .... Macam-macam boleh jadi.

MCM akak ni.... Suka benda-benda viral. Maka dengan itu... Akak mudah terjebak 😂😅

Baru-baru ni akak tertengok perkongsian kat group FB... Group ECO dan DIY.... Mereka jadikan lapik kaki sebagai bantal

Serius cantik giler. Tak pasal-pasal jadi BANTAL VIRAL

Lapik kaki tu dah le tebal... Lembut.... Buat bantal....kejadian terus cantik sangat

Ada yg buat karpet besar, ada yg buat alas kat dapur

MCM kak Ija... Kak Ija suka buat bantal kusyen dan bantal hiasan untuk kereta.

Fiber - bantal viral
Fiber akak guna


Fiber - bantal viral
Rupa fiber tu

Bantal viral.- kedai Eco
Isi perut belum dijahit

Bantal viral
Bantal viral

Bantal viral
Terus letak atas kusyen... Siap jadi hiasan


Kak Ija jahit tangan je..jahit sembat.... Kalau rajin... Jahitan jadi kemas... Nak kemas kan lagi... Kak Ija jahit guna mesin lepas tu. Bila karpet ni bertindih... Tebal... Susah nak jahit... Kena teman-teman ye

Ok.. tu je perkongsian kak Ija petang ni... Nanti kita kongsikan lagi ye


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Friday, October 5, 2018

Tote Bag - testimoni

Tote bag

Alhamdulillah...rasa happy sesangat bila cust bagi kata-kata positif pasal tote bag YG kak Ija jual.

Semua cakap cantik..... Siap ada kawan-kawan lain yg order

Tetapi apa kan daya... Stok x ada.

Jadi kak Ija stopkan dulu order. inshaAllah kalau ada stok kak Ija open order semula ye

Harap cust-cust kak Ija dpt bersabar.



Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag

Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag

Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag

Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE bag
Testimoni TOTE Bag


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading

Thursday, October 4, 2018

Kelebihan dan kebaikkan ZINC COMPLEX SHAKLEE







Jom kita rungkai kelebihan dan kebaikan zink kompleks shaklee

MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk membantu dalam meredakan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik.

EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan.

MENYEIMBANGKAN HORMON: Zink mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan.

KESIHATAN KULIT: zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

PENYEMBUHAN LUKA: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

GANGGUAN PROSTAT: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

KEHAMILAN: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

KESUBURAN & PEMBIAKAN: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stress, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

MENGAWAL JANGKITAN: Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

KELESUAN KRONIK: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink.

RAMBUT: Botak disebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

KEMEROSOTAN TULANG: Ia terjadi apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kemerosotan kehilangan fungsi tulang.

DIABETES: Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin dan memperbaiki tahap kesihatan penghidap diabetes.

DERIA BAU: Membantu mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif.

RABUN MALAM: Pengambilan kira-kira 150-450mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

manfaat zinc shaklee








Namun adalah lebih mudah jika anda mengambil Zink Shaklee setiap hari secara konsisten


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee ( SID : 927880 )

Call/sms : 019-3036830
www.wasap.my/60193036830
FB: Azliza Sahin
www.azlizasahin.com

Cash on delivery ➡️
Damansara, Kelana Jaya, Kota Damansara, Ara DAMANSARA, One Utama, Shah Alam, Subang bestari, Pantai Dalam & Petaling Jaya
Continue Reading